Галерея

В Одесі попрощалися із 3-місячною Кірою, її мамою та бабусею (ФОТО, ВІДЕО)

Із родиною, яка загинула внаслідок російського ракетного обстрілу Одеси 23 квітня, попрощалися у середу, 27 квітня, в центрі міста.

Прощальна церемонія відбулася у Спасо-Преображенському соборі.

Про це пише “Думська”, пише Четверта студія.

Проводити в останню путь тримісячну малу Кіру, її маму Валерію Глодан та бабусю Людмилу Явкіну прийшли не лише родичі та близькі, а й одесити, які особисто не знали загиблих.

“Це мав бути її перший у житті Великдень”

“Це була прекрасна сім’я, прекрасні люди, – розповіла колега Валерії по роботі Раїса. – Кіра була їхнім первістком, вони так раділи, коли вона народилася. Це мав бути її перший у житті Великдень. Я не уявляю, що Юра (чоловік Валерії (чоловік Валерії і батько Кіри – ред.) зараз відчуває. Йому дуже важко, він тримається з останніх сил”.

Усі фото – Суспільне.Одеса

Подруга родини Оксана Високовська розповіла, що Валерія Глодан із чоловіком, донькою та мамою мешкали у квартирі на третьому поверсі в будинку на вулиці Корольова, 5. Туди переїхали після початку війни. Мама Валерії Людмила допомагала піклуватися про онуку, пише “Суспільне”.

“Із Людою ми спілкувалися, з мамою, спілкувалися тісно, також добра жінка. В неї міцний зв’язок був і з донькою, з онукою, для неї донька та онука був новий етап в її житті, у неї вся любов розчинилася у цих дітях. Вони мешкали вчотирьох, чоловік поїхав за продуктами перед святом, а вони залишилися вдома, готувалися, пекли паски і таке сталося. Він вже під’їжджав до будинку і вже побачив, що горить”, – зазначила Оксана.

Поховали Валерію, Кіру та Людмилу на цвинтарі у селищі Авангард. В останню путь провела своїх близьких Анастасія Глодан – тітка тримісячної Кіри та сестра Юрія Глодана.

“Я живу поруч. Бачила ту ракету, бачила, чула пожежу. Потім – дзвінок брата, я дізналась, що вона потрапила в наш ЖК. Потім він сам почав пробиратись через уламки і шукати їхні тіла, сам їх діставав… Була дуже велика надія на те, що знайдуть маленьку (живою – ред.), але ні. На жаль, дуже мало вона пробула на землі, і майже нічого вона не побачила, але я впевнена, усі три місяці вона прожила в любові та турботі”, – зазначила Анастасія.

Одеський пекар Юрій Глодан втратив дружину, довгоочікувану донечку та тещу. На своїй сторінці у Facebook він опублікував світлини загиблих та написав: “Рідненькі мої, Царство небесне! Ви в наших серцях!”.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: Одеса

Recent Posts

На кордоні з Польщею продають місця у черзі

Ціна становить 10 тисяч доларів

14 години тому

Трагедія на Львівщині: обвал стіни будинку забрав життя маленької дитини

Львівський район: під час ремонтних робіт стіна будинку обвалилась на дитину

14 години тому