Галерея

У Львові відкрили меморіальну дошку Івану Вакарчуку

На стіні кафедри теоретичної фізики ЛНУ ім. І. Франка відкрили меморіальну дошку на честь заслуженого професора, багаторічного ректора університету (1990-2007; 2010-2013), міністра освіти і науки України (2007-2010), Героя України Івана Вакарчука.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

До заходу долучилось чимало вчених, громадських діячів та колег видатного львів’янина.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Івана Вакарчука – великого українця, працелюба, людини, яка присвятила себе науці і освіти. Від багато зробив для розвитку Львівського національного університету, поширення в науково-освітній простір української мови та зміцнення української державності. Він прагнув своїм прикладом показувати, якою має бути людина, українець. Сьогодні, вшановуючи пам’ять цього видатного ректора, ми повинні щодня втілювати його принципами в життя – робити добро, бути чесним і правдивим», – сказав Володимир Мельник, ректор Львівського національного університету імені Івана Франка.

«Я мав честь навчатися в університеті, коли його ректором був Іван Олександрович. Університету, його конкретні справи завжди мають своєї ім’я і цим ім’ям був Іван Вакарчук. Його справи, які завжди будуть з ним асоціюватись – ЗНО, новий поштовх розвитку університету, проукраїнська позиція – це приклад для кожного з нас, що потрібно ставити великі цілі і рухатись вперед. ЛНУ має свою сильну історію і пан Іван зміг її підняти на ще вищий рівень. Велика шана і повага видатному львів’янину», – наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

У Львові відкрили меморіальну дошку Івану Вакарчуку, фото ЛМР

У Львові відкрили меморіальну дошку Івану Вакарчуку, фото ЛМР

У Львові відкрили меморіальну дошку Івану Вакарчуку, фото ЛМР

У Львові відкрили меморіальну дошку Івану Вакарчуку, фото ЛМР

«Я прекрасно усвідомлюю значення мого тата для всіх нас. Від імені нашої родини хочу подякувати за ту добру енергію,  яку сьогодні кожен з вас сюди приніс. Тут є ті, хто не міг не прийти на цю подію. Це дуже сильно надихає, заставляє ще більше пишатись своїм батьком та змушує рухатись вперед, щоб бути достойним Івана Вакарчука», – зазначив Святослав Вакарчук, співак, син Івана Вакарчука.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

4 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

5 години тому