Галерея

У Львові американські хірурги оперують українських військових

14 американських пластичних хірургів приїхали до України, щоби безкоштовно прооперувати військових із щелепно-лицевими травмами. Медики працюватимуть у Львові та Києві до 3 травня спільно з українськими колегами.

Про це повідомило «Суспільне» з посиланням на львівського хірурга Володимира Вовка, пише Четверта студія.

За його словами, наразі виконали чотири операції та запланували ще одну. Надалі медики приїдуть з місією іншого напрямку – оперуватимуть військових із травмами кісткової тканини.

«Сьогодні в нас суто пластика м’яких тканин. Це дуже такі претензійні естетичні роботи в різних ділянках: і очній, і привушній, ділянці щоки, щелепно-лицева ділянка загалом. Такі операції є передові в США, спеціалісти є топові в тому. Ми зараз дуже багато в них навчились методик, які будемо далі продовжувати самостійно», – розповів Володимир Вовк.

Пластичні операції проводять військовослужбовцям, які отримали мінно-вибухові травми. Також американські хірурги оперуватимуть дітей.

«Це вперше в цьому шпиталі та моя третя місія за останні півтора року. Минулої весни ми були у Львові, в жовтні – в Києві, а тепер знову у Львові. Ми займаємося обличчями, переважно є військові, але також і жінки, й діти», – зазначив пластичний хірург зі США Роман Букачевський.

Місія триватиме до 3 травня, її ініціатором став благодійний фонд «Християнська медична асоціація України».

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

24 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

24 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

24 години тому