Галерея

У Києві попрощаються із загиблим легендарним пілотом “Джусом”

29 серпня у Києві прощатимуться із військовим льотчиком Андрієм Пільщиковим на позивний “Джус”, який трагічно загинув в авіатрощі на Житомирщині.

Про це повідомила дівчина пілота Меланія Подоляк у Twitter

“Попрощатися з Джусом та підтримати його маму і близьких можна буде завтра, об 11:00, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у місті Києві за адресою вулиця Микільсько-Слобідська, 5”, – написала вона, пише Четверта студія.

 

Також Меланія оприлюднила фото імпровізованого меморіалу біля муралу “Привид Києва” у столиці. Небайдужі несуть туди квіти і свічки.

26 серпня стало відомо, що пілот з позивним “Джус” та ще двоє льотчиків загинули унаслідок зіткнення двох українських тренувально-бойових літаків увечері 25 серпня на Житомирщині. Бригада тактичної авіації Василькова повідомила, що внаслідок авіатрощі 25 серпня у Житомирській області, окрім Андрія Пільщикова (Джуса), загинули ще В’ячеслав Мінка та Сергій Проказін.

Авіакатастрофу розслідує ДБР.

Президент Володимир Зеленський запевняє, що всі обставини катастрофи літаків у Житомирській області, внаслідок якої загинули 3 льотчиків, будуть з’ясовані.

У ДБР повідомили, що серед версій авіакатастрофи в Житомирській області, під час якої загинули три пілоти, розглядають технічну несправність літаків, помилку пілотів, порушення організації польотів. Катастрофа сталася через зіткнення двох літаків під час розвороту.

Довідково: Капітан Андрій Пільщиков (родом з Харкова), позивний “Juice”, 8 років життя присвятив авіації. З початком великої війни мав понад 500 годин нальоту. Зокрема, під час виконання бойових завдань у складних умовах. Здобув низку державних та відомчих нагород.

Був пілотом 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування “Центр”, збірний образ льотчиків якої, за мужні дії при обороні столиці та області від ворожих літаків отримав назву “Привид Києва”.

Пільщиков активно виступав у західних медіа, та лобіював надання Україні сучасних винищувачів F-16.

 

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: Джус

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

7 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

15 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

16 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

16 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

20 години тому