Галерея

Перший в Україні реанімаційний автобус евакуював за кордон пацієнтів з львівських лікарень

Сьогодні на подальше лікування, протезування та реабілітацію поїхали ще 24 українці, які були поранені внаслідок збройної агресії росії. Більшість – після мінно-вибухової травми. Наймолодшому пацієнту 14 років, найстаршому – 61 рік.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Перший в Україні реанімаційний автобус нині евакуював за кордон пацієнтів з львівських медзакладів. Це спеціальний транспорт, який дозволяє перевозити важких хворих на далекі відстані, підтримуючи реанімаційні заходи протягом двох діб при транспортуванні до 2000 км», – повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Україна отримала перший автобус від Норвегії як гуманітарну допомогу завдяки співпраці з WHO Regional Office for Europe Ще чотири – в дорозі.

«А ми далі щодня працюємо над створенням Національного центру реабілітації України «Незламні» (UNBROKEN), щоби лікувати, реабілітовувати та протезувати українців в Україні.

Довідка

Національний реабілітаційний центр «Незламні» (UNBROKEN) стане першим в Україні центром, де отримувати фізичну, психологічну та соціальну реабілітації зможе щороку 50 тисяч українців. Пацієнт не лише отримуватимете тут протез, а й успішно повертатиметься до повноцінного життя.

До проєкту уже долучилися перші фінансові донори: компанії «АТБ», «Symfony Solutions», «Space Art», Група «ПЗУ Україна» та посольство Швейцарії в Україні. У день презентації проєкту меценати зібрали понад 2 млн євро. У липні в рамках екосистеми відкрили містечко для вагітних переселенок «Незламні матусі». Тут вже живуть матері із дітьми, що втекли від війни до Львова.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

12 години тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

12 години тому

Садовий хоче взяти мільярд гривень кредиту

На будівництво сміттєпереробного заводу

13 години тому

Садовий знову поїхав за кордон

Провідує дітей

14 години тому