Галерея

На Львівщині вчитимуть людей основ національного спротиву

Львівський обласний центр підготовки населення до національного спротиву об’єднує свої зусилля з добровольчими формуваннями територіальних громад для навчання цивільного населення. Так, в рамках меморандуму між обласним центром спротиву та добровольчим формуванням територіальної громади №2, за підтримки бізнесу, сьогодні відбулися навчальні курси, слухачі яких змогли засвоїти принципи роботи з протитанковим комплексом малої дальності NLAW.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

Фахівці бойової справи пояснили, як безпечно користуватися ракетною установкою, як тримати й прицілюватись, як запускати ракету у ворога.

“Сьогодні інструктори ДФТГ пояснюють, як користуватися NLAW. Це засоби ураження, які у разі необхідності можуть стримати військову техніку ворога. Плануємо ці навчання масштабувати і у інші громади Львівської області», – зазначив керівник Львівського обласного центру підготовки населення до національного спротиву Ярослав Мандрук.

На курсах вчитимуть також тактичної підготовки й медицини, навичок виживання і користування різною зброєю.

«Добровольчі формування територіальної громади стали однією зі складових оборони країни. Маючи досвід з 2014 року, на базі ДФТГ ми створили центр, в якому навчають чинити ефективний опір військам противника. У нас працює близько 40 інструкторів різних напрямків. З допомогою цієї інтерактивної системи ми навчаємо користуватися NLAW і Javelin. Пройшовши навчання можна зрозуміти, як користуватися ракетним комплексом. Багато наших випускників, які служать тепер у ЗСУ, НГУ і ТРО, дякують нам за школу, з якої вони починали. Основний акцент ми робимо на навчанні. Ми уклали меморандум про співпрацю з комунальним закладом Львівської обласної ради. Будемо починати більш масштабну підготовку населення згідно Закону про національний спротив», – зазначив командир добровольчого формування територіальної громади №2 Валентин Середюк.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканець Яворівщини проведе 8 років за ґратами за вбивство

У ході сутички обвинувачений взяв ніж та завдав потерпілому один удар в шию. Від отриманих…

20 хв. тому

На Золочівщині у двох іноземців конфіскують землі

Недопущення незаконного володіння землями України

24 хв. тому

У Львові діти отримають гроші від Садового

Учні, які стали переможцями міжнародних, всеукраїнських олімпіад та інтелектуальних конкурсів та змагань, отримають грошові премії…

7 години тому

У Львові діятиме програма “Відвага до бізнесу”

грантова підтримка підприємницької діяльності ветеранів та членів їхніх сімей"

9 години тому

У Львові пролунав вибух

Біля приміського вокзалу о 16:58 львівʼяни могли чути вибух, який стався внаслідок загоряння автівки

16 години тому