Галерея

На Львівщині прокурори обговорили кібербезпеку

У Львівській обласній прокуратурі відбувся семінар на тему «Проблемні питання, які виникають під час розслідування кримінальних проваджень у сфері кібербезпеки».

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу відомства.

«Кібербезпека є одним із пріоритетів у системі національної безпеки України. У зв’язку із швидким розвиток інформаційних технологій, кіберзагрози збільшуються і еволюціонують. Саме тому ми зібрались сьогодні, щоб обговорити проблемні питання досудового розслідування кримінальних проваджень у сфері кібербезпеки, а також окреслити алгоритми дій для їх ефективного вирішення», – зазначив заступник начальника Управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю обласної прокуратури Орест Чемний.

У заході взяли участь керівники окружних прокуратур, їх перші заступники, заступники, начальники відділів окружних прокуратур, а також прокурори, які здійснюють нагляд у формі процесуального керівництва, працівники профільних відділів апарату обласної прокуратури, керівний склад та оперативні працівники УПК у Львівській області Департаменту кіберполіції НПУ.

На семінарі обговорили особливості початку кримінального провадження щодо кіберзлочинів, їх виявлення та документування, а також труднощі, які можуть виникати під час досудового розслідування даної категорії проваджень.  За результатами обговорення, учасники наради визначили конкретні алгоритми дій, спрямованих на вирішення піднятих проблемних питань.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

14 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

14 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

14 години тому