Галерея

На кордоні з Польщею зростають черги (ФОТО, ВІДЕО)

Минулі вихідні, з 1 на 2 липня, через пункти пропуску на українсько-польському кордоні у Львівській області пропущено рекордні 61 тисячу осіб та понад 10 тис. одиниць транспорту.

Кількість подорожувальників на кордоні зросла з початком літнього сезону. Громадяни слідують у відпустки, на відпочинок, відвідати родичів тощо.

Окремо слід виділити збільшення кількості організованих груп дітей, які перетинають кордон під час канікул.

Найбільші черги спостерігаються саме у вихідні дні зауважує офіцерка пресслужби Західного регіонального управління Держприкордонслужби Олександра Кучковська та рекомендує подорожувальникам відстежувати стан завантаженості пунктів пропуску на сторінці Західного регіонального управління у Фейсбук та на інформаційних ресурсах Прикордонної варти Республіки Польщі.

Загалом, кількість транспортних засобів, які перетинають українсько-польський кордон у Львівській області в обох напрямках, збільшилась до 1,5 тис. одиниць на добу і зараз складає 9-10 тис. в межах усіх пунктів пропуску. Кількість громадян, які слідують через кордон, збільшилась до 4,5 тис. в середньому за добу становить 49 тис. громадян. Найбільше навантаження припадає на пункти пропуску «Краківець» та «Шегині».

Ми спостерігаємо найбільші накопичення автотранспорту перед вихідними днями – це четвер, п’ятниця, субота. В подальшому – неділя, понеділок, ми спостерігаємо більше накопичення в напрямку в’їзду в Україну. Найменші черги перед пунктом пропуску на виїзд з України ми спостерігаємо у понеділок-вівторок, на в’їзд в Україну – вівторок, середа, коментує обстановку на ділянці відповідальності начальник відділення інспекторів прикордонної служби «Краківець» Сергій Веретільник.

Окремо слід виділити накопичення пасажирських автобусів. Враховуючи розклад відправлень з вокзалів більшість автобусів прибувають до кордону в другій половині дня та першій половині ночі. Для перетину кордону водії частіше обирають пункти пропуску «Краківець», «Шегині». Також черги з автобусів можуть спостерігатись і у «Раві-Руській» та «Грушеві».

Пропуск пішоходів здійснюється лише у пункті пропуску «Шегині». У вихідні дні на пішому переході також періодично спостерігається накопичення.

На вихід до суміжної держави можуть очікувати близько 100 осіб. В будні дні пропуск пішоходів через кордон здійснюється ритмічно.

З урахуванням того, що така тенденція відстежується вже протягом місяця, прикордонники прогнозують, що пасажиро потік залишиться сталим до кінця сезону.

Рекомендуємо громадянам, які планують поїздку через українсько-польський кордон, врахувати зазначену інформацію під час планування поїздок.

Зазначимо що пропуск осіб та транспортних засобів через державний кордон залежить від роботи усіх представників контрольних служб, які здійснюють свою діяльність в пунктах пропуску, а також від роботи контрольних служб суміжної сторони.

На кордоні з Польщею зростають черги
На кордоні з Польщею зростають черги

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині ветерани війни та члени їхніх сімей можуть отримати кошти на підтримку підприємницької діяльності (відео)

Після півторарічного проведення у зоні бойових дій Ігор продовжив працювати на підприємстві. Детальніша інформація про…

38 хв. тому

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

8 години тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

21 годину тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

21 годину тому