Морквяний крем-суп, бурякові панкейки, фалафель – лише частина страв з оновленого меню, які відтепер готуватимуть у Меденицькому професійному ліцеї на новій кухні-лабораторії.
Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.
Гарячим харчуванням за рецептурою Євгена Клопотенка планують годувати дітей в усіх 15 навчальних закладах Меденицької громади.
Кухню-лабораторію вдалось створити спільними зусиллям: з обласного бюджету на капітальний ремонт їдальні скерували 1,5 млн гривень, дофінансували проєкт Меденицька селищна рада та Меденицький професійний ліцей. Загалом інвестували близько 2,5 млн гривень. Обладнанням харчоблок безкоштовно забезпечили благодійники з Німеччини.
Учні ліцею, а це близько 400 осіб, можуть навчатися готувати й одразу опановувати професію зі застосуванням сучасних практик.
Покращення якості громадського харчування у Меденицькій громаді супроводжує Національна асоціація громадського харчування, в межах реформи шкільного харчування, яку ініціювала Перша леді України Олена Зеленська.