Галерея

Львівські пластуни зробили листівки для підтримки молоді-політв’язнів Білорусі (ФОТО)

У суботу, 17 липня, львівські пластуни разом з «Білоруським кризовим центром» організували виготовлення листівок для підтримки молоді-політв’язнів Білорусі.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Вони разом переглянули короткий документальний фільм про події серпня 2020 у Білорусі, кожен зробив листівку та написав теплі слова для білорусів, в тому числі неповнолітніх, які зараз перебувають у тюрмах та не можуть вільно висловлювати свою громадську позицію. Усі листи скоро будуть доставленні до СІЗО, де утримують молодь.

«Ось уже рік у Білорусі триває протистояння мирного населення проти диктатора, який зухвало сфальсифікував останні вибори президента. За цей час у Білорусі понад сорок тисяч людей потрапили під репресії. Понад тисячу людей ув‘язнено. Щодня в Білорусі відбуваються обшуки, затримання, арешти. Через загрозу фізичного насилля багато білорусів були вимушені покинути країну», — коментує події керівник кризового центру Олексій Францкевич.

До написання листів також долучилась українська рок-група «Kozak System», яка ще в серпні висловила свою чітку позицію щодо політичної ситуації в Білорусі, написавши пісню «Яbosh сваіх».

«Молодь — рушійна сила будь-якої країни, держава повинна гарантувати їй безпеку та всі можливості для навчання та розвитку, натомість наші однолітки з Білорусії через політичні мотиви змушені зараз перебувати за ґратами і бути пригніченими через просте бажання – любити свою країну і почуватися в ній вільно. Сподіваюся, наші листи потраплять до адресатів і, наскільки це можливо, підтримають їх морально», — поділилася коментарем очільниця Пласту у Львові Анастасія Слюсаренко.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

19 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

20 години тому