Галерея

Львівська реабілітологиня допомагає собакам відновлюватись після травм (ФОТО, ВІДЕО)

Реабілітологиня Оксана Голощапова працює на Львівщині. За професією жінка — лікарка-ветеринар. Для того, щоб дати тваринам шанс на нове життя, вона пройшла спеціальні курси. Зараз реабілітологиня працює з чотирма собаками з інвалідністю.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

До курсів жінка допомогла відновитися трьом тваринам. Зараз працює із собакою, якого привозять власники, та ще з трьома із притулку. Одна із них — це собака Марго. Тварину під свою опіку взяв притулок “Милосердя” після того, як її збила машина.

“Це було десь в селі за Стриєм. Вона там бігала по вулиці, в неї була величезна гематома. Її ніхто до себе не пускав. Звернулися до волонтерів і відізвався притулок “Милосердя”, поїхали і забрали”, — каже Оксана Голощапова.

Після обстеження у Марго виявили перелом тазу, тож її прооперували.

Львівська реабілітологиня допомагає собакам відновлюватись після травм
Львівська реабілітологиня допомагає собакам відновлюватись після травм
Львівська реабілітологиня допомагає собакам відновлюватись після травм
Львівська реабілітологиня допомагає собакам відновлюватись після травм
Львівська реабілітологиня допомагає собакам відновлюватись після травм
Львівська реабілітологиня допомагає собакам відновлюватись після травм

“Таз переламався так, що кісточка зрослася в неї там, де мав бути суглоб і потрібна була операція – головку стегна видалити. Тепер вона приїхала на реабілітацію до нас. По звичці вона думає, що її буде боліти ступати на цю кінцівку. Зараз у неї є так звана контрактура, треба трошки розтягувати ніжку, щоби вона знову почала ходити. Це не боляче”, — каже реабілітологиня.

Оксана Голощапова – перша реабілітологиня у Львівській області. До того вона 7 років працювала лікаркою-ветеринаром. Потім закінчила підготовчі курси у Києві.

“Побачила, що тваринам, які мають такі проблеми, потрібна була реабілітація, щоб швидше їх ставити на ноги. Так вони швидше знайдуть власника”, — каже Оксана Голощапова.

Троє собак, яких лікує реабілітологиня, живуть разом з нею. Пса Ярічка знайшли на полігоні з поламаним хребтом. Йому поставили діагноз — атрофія задніх кінцівок. Проте незважаючи на тривалу реабілітацію, за словами Оксани Голощапової, у собаки є шанс на те, що він буде ходити.

“Те, що він бігає з підтримкою в правильному положенні, такому якби він мав ходити — це вже великий прогрес для нього. А так він дуже хороший хлопчик. Дуже хоче уваги. Хоче бавитися. Попри те, що він не може ходити, він завжди біжить до дверей зустрічати, коли ти приходиш”, — каже жінка.

На лікуванні перебуває 5-місячне цуценя. Воно також має перелом хребта.

“У Тарічка, нашого цуценятка, теж переламаний хребет доволі високо, в грудному відділі. Малоймовірно, що він буде ходити. Можливо, у нас є шанс на спінальну ходу, але швидше за все це буде візочок.. однак його треба буде навчити з цим жити. Загалом хлопчик позитивний”, — каже Оксана Голощапова.

Усі три собаки, що живуть у Оксани, із притулку “Милосердя”.

“Дуже багато тварин потрапляють з травмами і просто волонтери з тим не можуть впоратись. То треба фахівця,який знає, які вправи робити і як це робити. Це є великий шанс для інвалідів, можна так сказати, повноцінно продовжувати своє життя”, — каже волонтерка притулку “Милосердя” Наталія Кузнєцова.

Зараз Оксана працює з тваринами вдома. У вересні планує відкрити спеціальний центр із необхідним обладнанням.

“В нас вони будуть допоки не почнуть ходити, або не освояться в тому варіанті як є, або до того часу, поки не знайдуть свою сім’ю, яка буде готова ними займатися і опікуватися. А я вже навчу як піклуватися про таку собаку”, — додає реабілітологиня.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

2 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

10 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

11 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

11 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

15 години тому