Галерея

Ліна Костенко отримала найвищу нагороду Франції

Українська письменниця і поетеса Ліна Костенко отримала найвищу нагороду Франції – Орден Почесного легіону.

Відео та фото з нагородження, яке відбулося 14 липня у Посольстві Французької Республіки в Україні, опублікувала журналістка Мирослава Барчук у Facebook, пише Четверта студія.

“Для мене це була абсолютна несподіванка. Я не належу до всесвітньовідомої літератури. І раптом така відзнака, – сказала Ліна Костенко. – Я справді люблю Францію. І навіть в ті часи, страшні тоталітарні, я завжди бувала душею у Франції. У мене є вірші, твори про Францію”.

Як пише мер Києва Віталій Кличко, “дуже радий був привітати сьогодні Ліну Василівну Костенко, яку в посольстві Франції нагородили найвищою нагородою Франції – Орденом Почесного легіону”.

“Для мене Ліна Василівна – уособлення духу і гідності українського народу. Людина, яка ніколи не ламалася під часи і обставини, не зраджувала свої принципи. Її творчість надихала і надихає українців боротися за свободу і ніколи не опускати рук. Це дуже важливо!

Лицарський орден, який отримала Ліна Костенко вона присвятила нашим воїнам.

«Немає часу на поразку» – це рядок Ліни Василівни.

І так і є! У України немає часу на поразку. Ми повинні перемогти!

Слава Україні!”, – йдеться у повідомленні Кличка.

Довідково. Орден Почесного легіону – Ordre national de la Lеgion d’honneur – найвища нагорода у Франції, яку присуджує президент республіки за військові або цивільні заслуги – найвища нагорода за цивільні заслуги. Легіон засновано 19 травня 1802. Декретом Наполеона Бонапарта від 14 липня 1804 «Про відзнаки членів Почесного Легіону» встановлено орден Легіону. Девіз ордену – «Честь і Вітчизна».

 

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

12 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

13 години тому