Галерея

Історична подія: після 18 років перерви зі Львова до Варшави вирушив перший потяг (ФОТО, ВІДЕО)

Історична подія: після 18 років перерви зі Львова до Варшави вирушив перший потяг.

Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

Пасажири їдуть з обласного центру у Раву-Руську, а там зручно – на одній платформі – пересядуть у потяг польського перевізника SKPL, який повезе їх у Польщу.

«Запостив це відео завдяки Wi-Fi «Укрзалізниці», – написав Максим Козицький.

«У Раві-Руській побажав щасливої дороги усім пасажирам, які вирушили першим за 18 років потягом до Варшави, а сам повертаюся у Львів.

Дякую «Укрзалізниці» та Рава-Руській і Добросинсько-Магерівській громадам, за чиї кошти упродовж 2022 року на ділянці Рава-Руська – Гребенне відновили євроколію протяжністю 8 км. Завдяки цьому ми змогли продовжити реалізацію масштабного проєкту «Євроколія Варшава – Львів», який 6 років був замороженим.

Маємо і крутий бонус! Планували комфортно сполучити Львів із Варшавою (через Раву-Руську), а вийшло ще й Івано-Франківськ, Калуш, Долину Моршин, Стрий і Жовкву. Усі ці міста тепер мають зручне щоденне зʼєднання з Любліном та Варшавою.

Відновлене сполучення дозволить пасажирам з української і польської сторін добиратися у гарних умовах та розвантажить автомобільні пункти пропуску.

Приємно також, що завдяки цьому проєкту «ожив» залізничний пункт пропуску у Раві-Руській, який не працював понад 20 років. Тут зробили ремонт, розмістили пункти митного та прикордонного контролю, відкрили касу міжнародного продажу.

Ще цього року очікуємо на реалізацію другого етапу проєкту «Євроколія Варшава – Львів». Він передбачає розробку і виготовлення проєктно-кошторисної документації на відновлення залізничного сполучення європейською колією на ділянці Рава-Руська – Брюховичі», – написав Максим Козицький.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

У Львові стартував фестиваль “Віртуози”

28 травня з Дніпра у Львів приїздить відомий диригент Айдар Торибаєв, для якого приїзд на…

57 хв. тому

Що робити, якщо посвідчення УБД втрачене чи пошкоджене

Якщо ви загубили посвідчення УБД, воно втрачене чи пошкоджене внаслідок бойових дій — знайте: документ…

59 хв. тому

У Львові 48-річний чоловік продавав наркотики

У ході санкціонованих обшуків в автомобілі та за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили нарковмісні таблетки

1 годину тому