Відкрити очі і аналізувати – ось чого ми повинні навчитися

27 Березня, 2018 97

Український менталітет кардинально відмінний від російського. І хто б не нав’язував думку про “братні” народи – українці та росіяни відмінні і в способі мислення: і на побутовому рівні, і в державницькій політиці.

В українцях тече козацька войовнича кров. Не підходить курінний – замінити козака, не подобається влада, яку самі обирали – “знести владу”. В росіян ж навпаки: риторика поклоніння “царю-батюшці” і великому ідолу. Як би не розставляла все на місце історія, навіть Сталін для них великий вождь і приклад до наслідування, годі й казати про теперішні “верхи”.

Проблема українців в тому, що всі кричать про “зраду” і повалення “устрою”, але НІХТО не пропонує нічого взамін. Пропоную задуматись, коли кажуть “повалити владу”, чи це не користуються нашим менталітетом.

Бо ж вже скористалися нашим іншим мінусом – любов’ю до жертво подібних. Якою несподіванкою для суспільства виявилась “інформаційна бомба” Надія Савченко. З яким болем розчарувань ми сприйняли інформацію про те, що Савченко зовсім не “народний месія”, а “продукт” російської пропаганди. Людина, за яку молилися мільйони виявилась зовсім не бранкою Кремля, а актрисою однієї проплаченої ролі.

Відкрити очі і аналізувати – ось чого ми повинні навчитися.

Коментарі