Виставка легендарного Gianni Versace на осінньому Lviv Fashion Week

Культура 01 Листопада, 2017 268

ХХ "Lviv Fashion Week" представив тренди сезону весна/літо 2018.

Доробок всесвітньовідомого модельєра Gianni Versace з приватної колекції Alexandre Stefani побачили й оцінили у Львові

ХХ-й Lviv Fashion Week представив поціновувачам моди тренди сезону весна/літо 2018.

Окрім показів, шоу-румів, вечірок великий акцент організатори поставили на освітню програму: лекції, обговорення, воркшопи, які стосувались fashion фотографії, менеджменту, дизайну та етики.
Домінували у переліку звичайно ж колекції іменитих українських дизайнерів: Marta Wachholz, Vozianov, Oksana Mukha by Kateryna Yalova, Lesia Semi, Kateryna Karol, Olesya Hryn, Couture de Fleur, Ivanna Yukhymchuk, Chernikova, Mykytyuk&Yatsentyuk, Tata Kalita, Olena Dats’, Roksolana Bogutska. Вперше показали своє бачення Jeisoni by Novitska, Yulia Fedetska, Olesya Marchuk.
Серед запрошених гостей: італійський бренд «Balossa», польський «NAOKO», німецька марка «Rockmädchen», грузинські дизайнери Tinatin Magalashvili & Ekaterine Buzaladze, Aidar Khan з Казахстану.

Родзинкою і відкриттям ХХ-го сезону “Lviv Fashion Week” стало представлення робіт легендарного італійського дизайнера Gianni Versace, яку презентував відомий бразильський колекціонер, художник Alexandre Stefani у трьох залах Львівського Палацу Потоцьких.

Легендарні роботи всесвітньовідомого творця моди

Кожна річ – це особлива подія, історія в житті Alexandre

У  приватній колекції Alexandre Stefani понад 500 речей авторства Gianni Versace, більшість яких із main collections, розкривають найважливіші моменти професійної еволюції дизайнера.

– Я мешкав в Парижі будучи студентом, тож природно, що почав цікавитися модою. Поміж дизайнерів Gianni Versace мене зачепив тим, що створював одяг для чоловіків таким же розмаїтим, як і для жінок. Він був натхненний і кольорами, і принтами. І що цікаво в колекціях, зокрема і в цій що привіз до Львова, тут представлене повторення чоловічого і жіночого луку, які імпонують один до одного, вони як пара.

На екпозиції представлене повторення чоловічого і жіночого луку

Чоловіче та жіноче – доповнюють одне одного, створюють єдиний образ

До Львова колекціонер привіз 29 одиниць із доробку дизайнера. Кожна річ, це особлива подія, історія в житті Alexandre. Збирав їх впродовж багатьох років: зустрічався з особистими друзями і колегами Gianni, їздив на благодійні аукціони, які влаштовували знаменитості, відшукував клієнтів митця.

– У колекції є костюм в якому одружувався Sting, сценічний образ Eltona Johna, сукня, в ідентичній до якої виступала Lady Gaga.
Загалом більшість речей експонувалися на подіумних виставках із періоду 89-94 рр. найбільшого розквіту “Versace” як бренду, всі вони одягалися відомими моделями.

А чи є у колекції річ, заради якої довелося докласти чимало зусиль, так би мовити «вполювали» її?

– Так, звичайно. Ще за студентських часів в Парижі я часто заходив до крамниці і міряв жакет. Тоді я собі не міг дозволити такої розкоші, він був неймовірно дорогим. Я мріяв про цю річ понад 20 років, допоки вона потрапила у мої руки. Купив її у дантиста Gianni Versace.

Це було не просто. Довелося день вдень йому писати мейли, що я справді колекціонер, що мені надзвичайно потрібна ця річ. І таки одного дня це сталося. Жакет поповнив мою колекцію. Віддав за нього усі гроші, які мав.

Якщо ця річ така дорога Вам, то чому не вона на головній афіші?

– Насправді для мене кожна річ особлива. Щодо жовтої сукні на афіші, то тут теж цікава історія. Я отримав її від жінки, яка була першою власницею, в ній вона виходила заміж. Зрозуміло, яку цінність ця річ мала для неї. Та коли вона дізналась, що я справді займаюсь колекціонуванням, історією творчості Gianni Versace, то зробила для мене презент.

Виставка експонатів від Versace вже побувала на різноманітних івентах Бразилії, Польщі, Німеччини, зокрема “Berlin Fashion Week” звідки її привезли до Львова.

Цікаво, що кожна наступна презентація цієї колекції не схожа на попередню. Адже Alexandro обирає з понад 500 речей 25-30, які показує на тому чи іншому заході. Звичайно, є «найулюбленіші», які склали основу. Та кожного разу на поціновувачів чекає несподіванка.

Виставка експонатів від Versace вже побувала на різноманітних івентах по всьому світу

P.S. Не випадковим обрали організатори «Lviv Fashion Week» і рік для презентації колекції речей від видатного модельєра. У 2017 р. по всьому світу проходять пам’ятні заходи на честь Gianni Versace, приурочені до 20-річчя від його загибелі. Тож символічно, що його роботи вперше побачили в Україні саме цього року.

 

Фото: Олександр Шамов

 

Коментарі