Завтра відбудеться позачергова сесія ЛМР: Садовий шукатиме кошти на сихівський Палац спорту

Економіка 30 Жовтня, 2018 238

Завтра, 30 жовтня, відбудеться позачергове пленарне засідання сесії Львівської міської ради 7-го скликання щодо будівництва Палацу спорту у житловому районі Сихів.

Львів залучатиме державне фінансування на будівництво Палац спорту на Сихові. Очікується, що Палац зможе поміщати 3800 відвідувачів. Загальна площа — 20,5 тис кв м. Наразі держава готова надати місту 54 млн грн. По Палацу спорту вже завершена експертиза, планується оголошення міжнародного тендеру на його будівництво.

Завтра на сесії міської ради будуть розглядати три питання, пов’язані з будівництвом Палацу спорту — щодо врегулювання земельної ділянки, визначення замовника на оголошення міжнародних торгів та фінансування діяльності створеного ЛКП. Про це повідомили сьогодні під час засідання колегії Львівської міської ради. Як наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, це важливий не лише для міста проект, а й для всієї України, адже за 27 років в країні не збудованого жодного подібного об’єкту.

«Активна робота дала можливість додатково отримати кошти з державного бюджету на будівництво Палацу ігрових видів спорту. Нам важливо до 1 листопада мати рішення сесії міської ради, щоб можна було брати в роботу. Ми створили на минулій сесії комунальну установу — Палац ігрових видів спорту. Треба зробити активні дії, щоб кошти держави могли бути задіяні для будівництва цього комплексу.

За 27 років в Україні не збудовано жодного палацу спорту. Ми можемо зараз мати багато дискусій, але є можливість отримати кошти і рухатись вперед. Критично важливо, щоб ми цю справу зробили, бо ми тоді будемо мати можливість приймати у Львові всі змагання, бо цей палац буде відповідати усім європейським нормам, включаючи і бокс, і шахи — будь-що. Нічого подібного в Україні нема.

Такі палаци в світі фінансує держава, регіон, місто. Ми маємо залучати партнерів, це не є приватна справа Сихівського району чи міської ради, а загальнодержавна справа, тому держава має долучитись.

Вартість метра квадратного 1 тис доларів. Якщо ми хочемо бути європейським містом, ми повинні мати підтримку спорту. Україна на сьогодні повинна мати такий Палац ігрових видів спорту. Це є ризик, але я спокійний, бо якщо ми інвестуємо у спорт, тоді ми менше інвестуємо у медицину.

Реально вийде 2019−2021 роки — ми на кінець 2021 року будемо мати розуміння, бо це дуже велика споруда. Надіюсь, що обласна рада долучиться. Я переконаний, що держава долучиться”, — прокоментував під час засідання колегії Львівської міської ради мер Львова Андрій Садовий.

Додамо, що станом на жовтень 2018 року Львів так і не розпочав будівництво сумнозвісного сміттєпереробного заводу.

Коментарі

Позначки: , , , ,