Знущання над живими і над мертвими: у морзі райлікарні Жидачева тіла зберігаються без холодильних камер

Новини 12 Серпня, 2018 743

Фото ілюстративне. Джерело: УНІАН.

Тіла розкладаються, літають мухи і в таких умовах працюють медики

Стрийська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості у Жидачівській центральній районній лікарні.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Як зазначається у повідомленні,  за результатами моніторингу новин на Інтернет ресурсі «Ukr.net», а також телевізійної служби новин «ТСН», 10 серпня  Стрийською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом неналежного виконання службовими особами Жидачівської центральної районної лікарні своїх службових обов’язків, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість).

«Зокрема, у морзі Жидачівської ЦРЛ тривалий період часу відсутня спеціальна холодильна камера для забезпечення належного зберігання трупів», – інформує прокуратура області.

Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділенню Жидачівського ВП Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області.

9 серпня в новинах “ТСН” вийшов сюжет, героєм якого став Йосип Дроздовський. Чоловік забирав з Жидачівського моргу тіло своєї загиблої сестри. Кореспондентам він розповів, що в приміщенні немає холодильних камер, а також літають мухи. Тіло його родички перебувало там чотири  дні і почало розкладатися.

За інформацією ЗМІ, у Жовківському районі приміщення моргу знаходиться у будівлі колишнього свинарника і станом на 2017 рік, ситуація із зберіганням  тіл без холодильного обладнання – там була аналогічною.

Відео: ZIK

Морг у м.Жовква. Світлина: Facebook/Вікторія Балицька

Коментарі

Позначки: ,