Зінкевич звільнився з поліції

Новини 20 Вересня, 2019 173

Фото: Ігор Зінкевич.

Керівник ГО “Варта1” та депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич звільнився з поліції.

Про це Зінкевич повідомляє на власній сторінці у Фейсбуці.

“Я звільнився з поліції у Львівській області за власним бажанням. Отже, ще 13.09.2019 написав заяву на звільнення: «за власним бажанням», захотів піти з займаної посади інженера-програміста ГУНП у Львівській області. Сьогодні, 20.09.2019 отримав схваленя від ново призначеного керівника області ГУНП Віконського В.В. “, – пише Зінкевич.

Що відбулося і чому я приняв рішеня піти? Я перебував в правоохоронних органах після того, як відбувся майдан в Україні і почалася так звана реформа поліції. У 2015 мені запропоновано було допомогти у створенні ситуаційного центру та в комунікації громади і поліції.

Тоді для мене це стало ідеєю працювати і помагати, розбиратися у різних ситуаціях і спільно з вами привселюдно приймати рішеня, комунікувати і працювати над забезпеченням правопорядку в місті Львові. Це була свідома ціль, до якої я хотів рухатися. Бажання відчувати, що ти в безпеці і що твоя сім’я живе в безпеці – була основна мая мета, яка зародилася під час майдану і після створення ГО Варта1 ( ГО Варта1 – це канал для спілкування, який з майдану Гідності об’єднав велику кількість людей для забезпеченя правопорядку і допомоги одне одному Varta1 – Варта1 (офіційна спільнота))

В ці часи основна позиція була в тому що правоохоронні органи є і вони працюють в межах їм дозволено законом і всі звинуваченя що ось ти ідеш туди і станеш «мєнтом» не лякала мене, я бачив ціль – безпека жителів Львова і області .

В ті час я познайомився з дуже багатьма хорошими людьми, які бачили зміни в правоохороній системі, які зараз залишилися для мене друзями і я вдячний таким людям як Гладун Юрій ( Yurii Gladun ), Сергій Гривняк які в цей час мені запропонували і працювали над всією ідеєю комунікаці і допомоги людям правохороними органами, також Тарас Бакай який в свій час прийшовши у Львівсткий ГУНП виявився людиною слова і дальше продовжував роботу і комунікацію з напрямку співпраці і роботи з іншим відділами : слідство, розшук.

Є ще дуже багато хороших людей, які працюють ще в правоохоронних органах на зараз які ще вірять що стане краще, перед ними хочу вибачитися бо наразі своїм рішенням підвів про спільну ціль і в зміні на краще, але це як ви розумієте не тільки залежало від мене одного – це система, не змінна і не зламна.

Також, хочу подякувати всім з ситуаційного центру, які щоденно без перерви виконують свою роботу, а ще є дуже багато хлопців патрульних, які працють в патрульній поліції і виконують свої обов`язки, окремих людей з слідства по районах і райвідділах, які не один рік в межах своїх можливостях і чинного законодавства працювали з нами як з ГО Варта1 і як з громадою загалом.

Людей які помагали і співпрацювали всіх не перелічити в цьому прсив і ці люди варті поваги, нажаль з сумної статистики на сьогоднішній день велика кількість людей в яких на початку нашої спільної співпраці буоа одна ціль пішла з правоохоронних органів, ми як і багато інших очікували від реформ поліції нової ери і змінив цій країні так як від першого органу який фіксує факт злочину залежить багато, а ще це основа ціль – щоб було безпека в місті, і ці люли побачили цю ниточку яка мала б налагодити і в майбутньому напрацювати алгоритм співпраці з правоохоронним органами і дати більше можливості, бо є незмінний факт: коли є довіра до поліції і співпраця громади з поліцією це запорука безпечного міста і всіх жителів цього міста.

Час ішов, але ці всі зміни пропозиції і реформи пройшли як піар-акція, чому я так вважаю бо є люди їх бажаня , а є закони які на краще так і не почали змінюватися, а це основа яка дає бажання активним щось змінити і рухатися в сторону кращого. На жаль, з моїх особистих спостережень і перебуваючи в системі це не змінилося, а навіть в деяких моментах стали проблемними щодо відповідальності, і що ж ми маємо, ті які працювали і старалися закидували і закидують роботою бо вони працюють а треба результати при тому не змінюючи закони і права чи обов’язки для самого поліцейського який працює і деколи в ситуаціях просто не захищений державою і на свій страх і ризик приймає рішеня, а при цьому всьому інші просто заробляли бали і посади декларуючи результати на роботі тих хто бажає зміни, але людина не роботі і яка пройняла рішеня захищати і працювати в межах закону їй потрібно якось жити і заробочти чесно, а це за весь час реформування поліції просто відносили на другий план, а декларували основне це плани і результати, зарплата яку обіцяли за цей час не сильно змінилася, а про захист від держав за виконання роботи поліцейського це просто абсурд, питання відповідальності і поставлених цілей для простого працівника поліції просто не порівняти до того що він отримає фінансово за свою віддану законну роботу – результат: немає бажання працювати і в майбутньому не маючи можливості ні фінансово забезпечити сім’ю і лишитися сам на одинці при настанні якоїсь не передбачуваної ситуаціі, ті люди які там пробують що змінити просто ідуть на кращу і на більш оплачувану роботу бо не мають бажаня заробляти на стороні а фаховість дає їм змогу заробити більше у приватних фірмах, і ость так втрачають кадри, люди які маючи бажання зміньвати не мали можливосиі для існування, ми бачимо коли викликаємо поліцією і їх бажанням помогти той хто потребує допомоги, чи фаховості виконання роботи.

Я певно не маю чого жаліти чи похвалитися за цей час що пройшов в мене тут, я багато зрозумів чому так сталося, але в свою чергу також не зміг щось змінити на краще – моя особиста думка я на справився з задачею, але я зрозумів основне тим відношенням що є я тут вже не потрібний, бо цілі тепер в поліції інші, а ці зміни, пропозиції і бажання змін на краще кожен як громадянин України може побачити сам – змінилося все чи так і залишилося в правохороних органах, чи відчуваємо ми як громада що зміни відбулися в роботі їхній і ми відчуваємо себе в безпеці.

Я дякую за науку і за розуміння системи схем які є, громадська робота моя продовжується, але тепер вже не в стінах правохороних органів. До речі, шукаю офіційну роботу.

Коментарі

Позначки: ,