Жителі Стрийщини передали українським воїнам 105 вишитих сорочок-оберегів (ФОТО)

Новини 14 Жовтня, 2018 765

Вишиванки для захисників на передовій

У Стрию освятили вишивані обереги для захисників України.

У Катедральному Храмі Успіння Пресвятої Богородиці міста Стрий, 12 жовтня  відбулася святкова Літургія, під час якої молилися за Україну, захист українського народу, а також освятили вишиті сорочки для захисників України.

Як повідомляє Стрийська РДА, у Літургії, яку очолив владика Богдан Манишин у супроводі Муніципального чоловічого хору «Каменяр», взяли участь народний депутат України Андрій Кіт, голова Стрийської райдержадміністрації Василь Зубрицький, голова Стрийської районної ради Роман Козак, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, воїни УПА, учасники АТО та члени їх родин, численна громадськість Стрийщини.

Звертаючись до присутніх у переддень Дня захисника України, владика Богдан Манишин зазначив, що враховуючи досвід світової спільноти, у такий святковий день тут мали б стояти наші захисники. Але зараз це не на часі, бо вони сьогодні на передовій захищають для нас мирне небо, жертвуючи собою. Він побажав, щоб ці вишиванки, у які разом з вишитими хрестиками передані материнська молитва і тепло, стали оберегами для наших хлопців на фронті, додали їм сили і завзятості, підтримали бойовий дух, а також допомогли відчути себе люблячими дітьми свого народу.

У своєму слові настоятель Катедрального Храму Успіння Пресвятої Богородиці о.Мирон Гринишин подякував представникам районної влади за таку чудову ініціативу, яку підтримали всі громади Стрийщини, а також долучилися окремі майстрині, навіть священики. А викладач Братківської школи мистецтв Наталія Лагоняк долучилась до проекту не вишиванкою, а іконою Покрови Пресвятої Богородиці, виконаною в техніці петриківського розпису.

«Усього у рамках національно-патріотичного проекту «Вишиваний оберіг тобі, наш український захисник» на Стрийщині вишито 105 сорочок-оберегів, які ще до свята передадуть бійцям на передову», – зазначається у повідомленні.

Фото: stryi-rda.gov.ua

Коментарі