Житель Львівщини прожив без паспорта 34 роки (ФОТО)

Новини 06 Серпня, 2019 68

Фото Дрогобицького міськрайонного відділу Центру пробації у Львівській області

Отримав свій перший паспорт після звільнення з в’язниці

Звільнений з в’язниці мешканець Львівської області отримав свій перший паспорт у 34 роки.

Про незвичний випадок із отриманням документів повідомила прес-служба Державної міграційної служби України.

Як зазначається у повідомленні, причини невчасного отримання паспорту у людей різні. Найчастіше так стається у результаті несвідомого підходу або халатного відношення до оформлення документу. Статтею другою Закону України «Про громадянство України» визначено принципи законодавства про громадянство, яким серед інших є запобігання виникненню випадків безгромадянства.

Минулого тижня, через обставини, що склалися у житті 34-річного громадянина, його вперше документовано паспортом громадянина України у формі ID картки, працівниками Бориславського міського відділу ГУДМС у Львівській області, за сприяння працівників Дрогобицького міськрайонного відділу Центру пробації у Львівській області.

Колеги з пробації, спільно з працівниками міграційної служби пояснили чоловікові про необхідність отримання документа, що посвідчує особу для влаштування життя в подальшому.

«Є на Львівщині випадки, коли працівники Міграційної служби зустрічаються з проблемою пізнього документування паспортом громадянина України. Пересічному громадянину важко уявити скільки зусиль необхідно докласти для встановлення особи, в процесі якої  виникає потреба опитати свідків та сформувати багато запитів до установ і організацій»,- зазначається у повідомленні.

 

Коментарі

Позначки: , , ,