Журналісти повідомили про погрози від імені Зеленського: які питання просять не ставити президенту

Новини 17 Липня, 2019 262

Кільком журналістам надійшли дзвінки з погрозами і вимогою не питати президента Володимира Зеленського про аеропорт в Миколаєві.

Про це самі журналісти поінформували на своїх сторінках в Facebook, пише Прямий. Згідно з повідомленням на сайті Офісу Президента, 17 липня Володимир Зеленський відбув з одноденною робочою поїздкою в Миколаївську і Харківську області.

“У Миколаєві Глава держави ознайомиться зі станом інфраструктури та умовами функціонування міжнародного аеропорту”, – йдеться в повідомленні.

Про дзвінки з погрозами повідомили миколаївські журналісти Андрій Лохматов і Тетяна Локацкая.

“Завтра (17 липня, – ред.) в Миколаєві Володимир Зеленський. І хтось дуже не хоче, щоб йому завтра задавали питання про миколаївський аеропорт. І цей хтось настільки лох, що вирішив дзвонити погрожувати, заздалегідь не підготувавшись, що я вже як би півроку живу в Києві “, – зазначив Лохматов.

За його словами, дзвінок надійшов з невідомого номера.

Лохматов також процитував слова співрозмовника, який телефонував з погрозами: “У вас завтра зустріч у Миколаєві … У мене прохання не ставити ніяких питань і не піднімати взагалі питання про аеропорт, щоб ми з вами не зустрічалися і не поверталися до цього питання. Я сподіваюся, ви мене правильно зрозуміли, до побачення”.

Про аналогічний дзвінок повідомила і Тетяна Локацька.

“Тільки вчора говорили про те, що журналістам погрози були, є і будуть. Сиджу пишу заяву. Сьогодні ввечері дзвінок мені з невідомого номера:”Ало, Тетяна?” – “Так, я вас слухаю, хто це?” – “Я поки не буду представлятися. Завтра зустріч, і буде президент, наполеглива рекомендація – не піднімати питання по аеропорту, щоб мені не довелося представлятися і зустрічатися з вами в інший час і в іншому місці”, – процитувала журналіст зміст розмови.

Як повідомляє видання “НикВести”, саме Андрій Лохматов в одному з випусків програми журналістських розслідувань “Чергова зрада” розповів про те, що заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Валентин Гайдаржи особисто керував незаконними роботами в терміналі миколаївського аеропорту, а голова бюджетної комісії Миколаївської облради Федір Барна тиснув і погрожував керівництву аеропорту, вимагаючи оголосити тендер “під конкретне підприємство без проекту на роботи”.

Коментарі

Позначки: , ,