Журі Букерівської премії назвало п`ять кращих книг за останні півстоліття

Новини 28 Травня, 2018 39

Спеціальне журі Букерівської премії обрало кращі твори, автори яких отримували премію з моменту її заснування в 1969 році.

Як повідомляє The New York Times, опубліковано шорт-лист із п`яти книг, які номіновані на спеціальну премію Best of Booker на честь її 50-річчя.

До шорт-листа потрапили твори п`яти авторів, по одному за кожне десятиліття з моменту заснування літературної премії. Серед них «У вільній державі» (премія 1971) Відіадхара Найпола, «Місячний тигр» (1987) Пенелопи Лайвлі, «Англійський пацієнт» (1992) Майкла Ондатже, «Вовчий зал» Хіларі Ментел (2009, 2012) і «Лінкольн у бардо» Джорджа Сондерса (2017).

Оголошення переможця заплановане на 8 липня.

Довідка. Букерівська премія (офіційна назва премії – англ. The Man Booker Prize) – найпрестижніша літературна нагорода, що з 1969 року щорічно вручається у Великій Британії. За 40 років Букерівська премія стала провідною в галузі літератури.

Спочатку премія присуджувалася авторові, який проживає в одній з країн Співдружності або в Ірландії за роман, написаний англійською. З 2014 року можна висувати англомовних авторів і з інших країн світу.

 

 

 

Коментарі

Позначки: