Жарт львівської школярки обійдеться її батькам у «кругленьку» суму

Новини 23 Квітня, 2019 57

Ілюстрація: ТСН

Батьків учениці, яка повідомила про замінування школи у Львові, можуть притягнути до відповідальності.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області,  сьогодні, 23 квітня, близько 15:00 на оперативну лінію 102 зателефонувала невідома особа, яка повідомила про замінування школи на вулиці Коперника у Львові.

Поліцейські встановили, що повідомлення про  замінування у поліцію надала 14-річна учениця цієї школи, яка навчається у восьмому класі. Дівчинка зателефонувала у поліцію з чужого мобільного телефону.

На даний час правоохоронці опитують школярку в присутності її батьків.

Вирішується питання правової кваліфікації даної події та притягнення батьків неповнолітньої до адміністративної відповідальності.

Правоохоронці нагадують: за неправдиві повідомлення про замінування передбачено відповідальність. Згідно з чинним законодавством України за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності передбачено покарання у вигляді різного строку позбавлення волі. За подібні вчинки дітей до адміністративної відповідальності буде притягнуто їх батьків.

Для перевірки повідомлень про закладення вибухівки на місце події прибувають слідчо-оперативні групи, експерти-вибухотехніки, кінологи, рятувальники, працівники інших відомств. Поки спеціалісти витрачають засоби і час на пошуки неіснуючих вибухонебезпечних предметів, хтось у цей час може дійсно потребувати допомоги фахівців задіяних по «жартівливому» замінуванню.

Поліцейські вкотре звертають увагу громадян: за подібні кримінальні правопорушення, згідно зі ст. 259 Кримінального кодексу України, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Якщо такі дії призвели до тяжких наслідків або скоєні вдруге – порушникам загрожує від 4 до 8 років ув’язнення.

За подібні необдумані вчинки дітей адміністративну відповідальність нестимуть їх батьки. Відповідно до ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП дорослим доведеться сплатити штраф. у розмірі від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-5100 грн.)

 

Коментарі

Позначки: , , ,