Зеленський спростив надання українського громадянства росіянам

Новини 13 Серпня, 2019 112
Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

Президент Володимир Зеленський спростив надання громадянства України росіянам. Про це йдеться на сайті президента, пише Прямий.

Мова йде про спрощення набуття українського громадянства “іноземцями та особами без громадянства, які брали (беруть) участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони України, та громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання”.

“Декларацію про відмову особи, яка є громадянином Російської Федерації і зазнала переслідувань через політичні переконання у країні своєї громадянської належності, від іноземного громадянства разом із документом, що підтверджує переслідування через політичні переконання (довідка Міністерства закордонних справ України, дипломатичного представництва чи консульської установи України, видана в установленому Кабінетом Міністрів України порядку), – для іноземців, які є громадянами Російської Федерації та зазнали переслідувань через політичні переконання у країні своєї громадянської належності”, – йдеться в указі, що тепер потрібно для отримання громадянства.

Крім того, в указі говориться, що Кабінету міністрів України тепер необхідно розробити та внести на розгляд Ради проект закону України щодо спрощення порядку набуття українського громадянства росіянам, які зазнали політичних переслідувань та іноземцями і особами без громадянства, які проходили (проходять) військову службу за контрактом у Збройних силах України та брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Коментарі

Позначки: