Зеленський має жорстоко відреагувати на проросійські ідеї Коломойського, – Артур Герасимов

Новини 16 Листопада, 2019 343
Артур Герасимов

Артур Герасимов

Президент Зеленський має більш жорстко і чітко артикулювати своє ставлення до проросійських, антиєвропейський та антиНАТОвських ідей, які висловив олігарх Ігор Коломойський в інтерв´ю авторитетній американській газеті «Нью-Йоркському Таймс». Про це в ефірі програми «Свобода Савіка Шустера» заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов.

«Реакція має бути більш жорстка і більш конкретна. Всі країни, які є партнерами України, вони чують це інтерв´ю. Вони чують інтерв`ю не останньої людини з України, і вони знають, що ця людина пов’язана з командою Зеленського. І від цієї людини вони чують такі речі», – зазначив Герасимов.

Він також нагадав, що Коломойський зацікавлений у поверненні собі колишнього активу – Приватбанку, який був фактично доведений власниками до критичної ситуації, і тільки націоналізація врятувала гроші мільйонів вкладників.

«Я хотів би нагадати, що перед націоналізацією Приватбанку Україна була у двох тижнях від повного фінансового колапсу. І двадцять мільйонів вкладників могли втратити усі свої гроші. Через те що мільярди доларів були як пилососом з цього банку висмоктані», – наголосив Ртур Герасимов.

Коментуючи ідею Коломойського взяти в Росії сто мільйонів доларів за лояльність і повернення України в її політичну орбіту, Герасимов нагадав про те, чим закінчився розворот Януковича, який в останній момент відмовився від Угоди про асоціацію з ЄС в обмін на три мільярда російських доларів.

«Коли говорять про гроші з Росії. Пам’ятаєте, Янукович взяв у Росії три мільярда доларів? Чим закінчилося? Ми втратили 7 відсотків території, Донбас і Крим. Якщо взяти 100 мільярдів – ви уявляєте, які втрати суверенітету можуть бути?», – акцентував Герасимов.

Він звернув увагу на те, що відсутність жорсткої реакції офісу Зеленського на заяви Коломойського може бути лише однією ланкою стратегії «не дратувати Путіна» перед Нормандською зустріччю. Адже так само Офіс Зеленського жодним чином не коментував перемогу України у Міжнародному суді ООН в Гаазі.

«Коли ми говоримо про реакцію, для мене це один з елементів ланцюжка відсутності реакції. Тому що такі речі не можна залишати без уваги. Так само немає реакції на виграш Україною у Міжнародному суді ООН в Гаазі, коли у кримінальному суді ООН Росію починають розглядати як спонсора міжнародного тероризму. Ви чули якусь реакцію Офісу президента Зеленського? Ні», – нагадав Герасимов.

Коментарі

Позначки: ,