Зеленський і його радники зруйнували міжнародну коаліцію на підтримку України, – Ростислав Павленко

Новини 16 Листопада, 2019 4 452
Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

Протягом 5 років команда Президента Порошенка будувала міжнародну коаліцію на підтримку України, і жодні переговори з українського питання не проходили без участі нашої держави, наших дипломатів. Зеленський у своїй міжнародній діяльності дійшов до того, що тепер за спиною України ведуться переговори між Росією, Німеччиною, Францією та США. І це дуже небезпечно – заявив народний депутат України з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко в ефірі 5-го каналу.

«Я спостерігаю за динамікою подій і вже чекаю, коли в риториці Путіна прозвучить вимога підняти триколор над Банковою? І над Верховною Радою?», – зазначив Павленко.

«Ми не бачимо жодної стратегії з боку керівництва України. Давайте подивимось: які радники працюють у Зеленського? Пан Єрмак – у відкритих джерелах є інформація про його стосунки з Російською Федерацією. Пан Коломойський – його одкровення в «Нью-Йорк Таймс» ми бачили. Пан Богдан, пан Портнов. І, на жаль, складається дуже сумна картина.

Бо ще кілька місяців тому ми розуміли, що є стратегія, яку проводив Президент Порошенко. Яка полягала в тому, що тримається коаліція на підтримку України. Завжди перед такими зустрічами були новини – Президент Порошенко зустрівся з Меркель, Президент Порошенко провів переговори з Оландом чи Макроном, з американцями. Випрацьовувалась спільна позиція. І потім доносилась спільна позиція України і міжнародних партнерів до Путіна. Тепер ми бачимо дзеркальну картину. Путін переговорив з Меркель, Путін переговорив з Макроном. Путін переговорив з Трампом», – відзначив Ростислав Павленко.

«Порушено принцип «нічого про Україну без України». Тепер без України про Україну говорять все що завгодно. І тому прогноз про те, що Україні доведеться на щось невигідне погоджуватися, є найбільш реалістичним. Виявляється, ще в липні були директиви йти на формулу Штайнмаєра.  Ще у вересні погоджувались якісь комюніке. Тепер від нас вимагають прямих контактів з бойовиками. Те, що протягом 5 років це не допускалося – тепер збройна агресія буде переведена у статус «внутрішнього конфлікту». І Зеленського можуть змусити це визнати. І якщо це буде – може бути спровоковане справжнє зіткнення. І тоді ще з Путіна зроблять миротворця», – наголосив Ростислав Павленко.

Коментарі

Позначки: , ,