Завтра для проїзду повністю відкриють вул. Личаківську (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 15 Серпня, 2018 94

Завершується капітальний ремонт вул. Личаківської. Сьогодні о 18.00 год вул. Личаківську буде повністю відкрито для проїзду автомобільного транспорту.

Відповідно завтра, 16 серпня, автомобільний громадський транспорт відновить свою роботу за старими схемами руху, як було до перекриття. Відновити рух трамваїв планують з 1 вересня.

«Сьогодні з 18.00 год відкриваємо для проїзду автомобільного транспорту вул. Личаківську.
Роботи з капітального ремонту вул. Личаківської ми розпочали минулого року. Головний акцент був на заміні старого колектора, який вже під час робіт почав провалюватися. Тому майже 1000 м ми проклали підземного колектора. Це те, чого не видно, але що було основним під час капітального ремонту цієї дороги.

Роботи проводилися поетапно. Ми розуміли, які незручності будуть у зв’язку із перекриттям дороги. Завдяки чіткій організації роботи усіх, хто був дотичний до неї, — це проектанти, це замовник ЛКП «Львівавтодор», це виконавець робіт ТзОВ «Онур», роботи вдалося зробити на 2 тижні раніше від того, ніж планували попередньо. Тому хочу подякувати усім, хто працював, адже ще з весни цього року роботу було організовано у дві зміни та у суботу.

Загальна вартість робіт близько 6 млн. євро. Та коли відкриємо трамвайну колію і будуть заактовані усі роботи, будемо мати точну суму робіт. Найдорожчі роботи — це підземні роботи, заміна колектора і трамвайної колії.

Зараз рух для автомобільного транспорту на вул. Личаківська відкриваємо за тимчасовою схемою. Адже з вересня в дію вступають нові державні будівельні норми щодо роботи світлофорів. Після того, як вони вступлять в дію, встановимо світлофори, погодимо нову схему в поліції. Думаю, що до кінця вересня все запрацює. Зараз діятиме тимчасова схема і керуватися водіям потрібно дорожніми знаками.

Також щодо перебігу ремонту вул. Личаківської були проведені численні наради і зустрічі з мешканцями. Все, що було можливе, було враховано і поправлено. Були спірні питання, коли проектант відстоював свою думку і аргументував чому по-іншому зробити не можна. Зокрема, щоб встановлювати кишені для маршруток має бути дотримана певна відстань до будинків і там не повинно бути інженерних мереж. Тому на зустрічах з мешканцями проектанти з мешканцями проговорювали кожний спірний момент і все пояснювали”, — розповів Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Як повідомив Євген Калитич, головний інженер ЛКП «Львівавтодор», до реконструкції на вул. Личаківській було дві смуги для руху транспорту. Після реконструкції буде організовано рух у три смуги. Однак, на час завершальних робіт з облаштування трамвайної колії, третя смуга буде закритою.

«Нам залишається прокласти 200 м колії із 1110 м. Також на сьогодні ще маємо отримати 250 м шпал. Сьогодні 110 м нам привезуть і залишається отримати ще 140 м. Усі роботи йдуть за планом, до 1 вересня все буде завершено», — додав Євген Калитич.

Додамо, що рух громадського транспорту мають відновити по вул. Личаківській протягом завтрашнього дня.

 

 

Коментарі

Позначки: ,