Завершилося засідання Комітету президентів України та Польщі

Новини 17 Листопада, 2017 104

Засідання Комітету президентів у Кракові. Фото: прес-служба Президента України

У Кракові погодились з необхідністю скасувати мораторій на проведення пошуково-ексгумаційних робіт та спільного їх відновлення

Заступник Глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв провів зустріч з Державним секретарем – керівником Канцелярії Президента Республіки Польща Кшиштофом Щерським. Зустріч відбулась у Кракові за дорученням Президентів Петра Порошенка та Анджея Дуди, – повідомляє прес-служба Президента України.

Під час засідання Консультаційного комітету сторони обмінялись думками про поточний стан двосторонніх відносин. Вони підтвердили свою відданість зміцненню стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща.

“Сторони погодились з необхідністю скасувати мораторій на проведення пошуково-ексгумаційних робіт та спільного їх відновлення. У цьому контексті було домовлено провести міжурядову зустріч на рівні віце-прем’єр-міністрів найближчим часом.
Під час зустрічі Костянтин Єлісєєв та Кшиштоф Щерський погодились з важливістю продовження роботи двосторонньої міжурядової комісії із захисту та повернення культурних цінностей”, – йдеться у повідомленні.

В Адміністрації Президента зазначили, що українська та польська сторони домовились співпрацювати з відповідними місцевими органами влади з метою вирішення питань, що становлять обопільний інтерес.

Співрозмовники, за даними прес-служби, також обговорили підготовку до візиту Президента Республіки Польща Анджея Дуди до Харкова у грудні цього року.

“В ході зустрічі було підтверджено спільне прагнення сторін сприяти розширенню та поглибленню міжлюдських контактів.
Також відбувся обмін думками щодо майбутнього Саміту Східного партнерства 24 листопада у Брюсселі”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,