“Замки Львівщини слід передати державі”, – Володимир Гірняк

Новини 23 Листопада, 2017 211

Під час круглого столу. Фото: прес-служба ЛОР

Йдеться про музейний комплекс Олеського, Золочівського та Підгорецького  замків,  оборонну вежу з укріпленнями в с. П’ятничани, а також каплицю Боїмів та башту колишньої Святодухівської церкви у Львові

Наша кінцева мета – це передача в державну власність об’єктів історико-культурної спадщини Львівщини. Станом на зараз державна власність на них не зареєстрована. Тому наша позиція полягає в тому, щоб перейняти їх у комунальну власність, а потім передати в управління держави. Про це заявив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк у четвер, 23 листопада, під час круглого столу на тему: “Замки Львівщини: як зберегти історико-культурну спадщину?”, – повідомляє прес-служба ЛОР.

“Такі заходи здійснюються для того, аби не втратити, а зберегти нашу історико-культурну спадщину, бо є у нас, на жаль, замки, які не знаходяться ні в комунальній, ні в державній власності, – наголосив Володимир Гірняк. – Це має бути наше спільне рішення – і депутатського корпусу, і мистецтвознавців, і громадськості. Лише тоді проект рішення буде винесено на затвердження обласної ради. Ми готові до критики, але ми також хочемо почути й конструктивну позицію”.

Як повідомив начальник управління майном спільної власності Микола Бандра, на розгляд обласної ради підготовлено проект рішення про оформлення права власності на об’єкти культурної спадщини. Відповідно до нього буде оформлено право спільної власності територіальних громад Львівської області на низку об’єктів нерухомого майна. Зокрема, йдеться про музейний комплекс Олеського, Золочівського та Підгорецького  замків,  оборонну вежу з укріпленнями в с. П’ятничани, а також каплицю Боїмів та башту колишньої Святодухівської церкви у Львові.

“Нам необхідно привести до ладу та врегулювати правовий статус замків”. – наголосив Микола Бандра.

Коментарі

Позначки: ,