Залишається не вирішеною проблема теплопостачання міста Новий Розділ, – Мінрегіон

Новини 14 Жовтня, 2019 212

Новороздільська ТЕЦ/"Розділля ТБ"

Для старту опалювального сезону потрібно мінімум 2 млн грн

Залишається не вирішеною проблема теплопостачання міста Новий розділ Львівської області.

Як інформує «Четверта студія», про це сказала Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак.

Альона Бабак зазначила, що підприємство було вилучено державою з приватного сектору у 2018 році і передано в управління Національного Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

«Новороздільська ТЕЦ має економічне підґрунтя для роботи — номінацію від НАК «Нафтогаз». Однак через борги по заробітній платі у 11 млн грн., підготовчі роботи до опалювального сезону призупинені. Люди відмовляються не те, що проводити гідравлічні випробування мереж, вони взагалі не хочуть виходити на роботу допоки їм не назвуть чіткого терміну погашення заборгованості.

Для старту опалювального сезону потрібно мінімум 2 млн грн – це зарплата за травень-червень. Проте, за словами мера Нового розділу, управитель ТЕЦ не йде на контакт. Тож я запропонувала керівництву АРМА знайти спільну мову з губернатором Львівської області та спільно відшукати можливості вирішення цього питання. Наприклад, через виділення коштів з резервного фонду області на поворотній основі. Потрібно, щоб люди отримати зарплату, підготували обладнання теплогенерації та тепломережу і опалювальний сезон розпочався», — наголосила Бабак.

Як пише “Розділля ТБ”, на сайті нацагенції АРМА, яка відповідає за управління арештованим майном, розміщена новина про буцімто підписаний Меморандум між ініціативною групою від трудового колективу Новояворівської ТЕЦ та управителем ПП «Гарант Енерго М» про досягнуте взаєморозуміння у питанні виплати заборгованості, за підсумками зустрічі у стінах Львівської ОДА, що відбулась за участі очільника області М.Мальського минулого тижня. Цю інформацію АРМА розмістила з посиланням на ПП «Гарант Енерго М» (прінт-скрін новини додано)

У представників ініціативної групи, які були присутні на цій зустрічі, дана новина викликала велике здивування. Адже ніякого документа у процесі перемовин не було підписано жодною із сторін, коментує начальник зміни електроцеху Новояворівської ТЕЦ Віктор Донченко, який входив до числа представників переговорної групи.

«Під час зустрічі взагалі не велось ніякого запису, тим паче ніяких документів ми не підписували. Ця інформація є неправдивою! Під час перемовин ми висунули чіткі вимоги, без яких ми не будемо приступати до роботи. До 26 вересня до 15.00 год ПП «Гарант Енерго М» мало виплатити заборгованість по заробітній платі за травень і виплатити  аванс за вересень. Це не було виконано. Ми отримали погашення заборгованості за травень буквально на днях. Крім того, ми вимагаємо від управителя Гаранта сплатити до 7 жовтня зарплату за вересень і погасити заборгованість за червень. До 15 жовтня ми вимагаємо погасити заборгованість за липень. До 22 жовтня закрити жовтень і погасити заборгованість за серпень. Якщо цього не буде виконано – ми нічого не запускаємо».

Міський голова Новояворівська Василь Муравель, який був у числі учасників зустрічі також засвідчив, що жодних документів сторонами не було підписано.

У зв’язку з цим постає питання чи це свідоме подання недостовірної інформації чи це настільки некомпетентна робота посадовців АРМИ, які отримують високу заробітну платню, що виплачується їм з податків українців?

Скрин/”Розділля ТБ”

 

Коментарі

Позначки: , , , ,