Законопроект щодо підвищення відповідальності за порушення ПДР повинен бути прийнятий на найближчому засіданні ВРУ, – Яровий

Новини 14 Серпня, 2018 128
Сергій Яровий: Законопроект щодо підвищення відповідальності за порушення правил дорожнього руху повинен бути прийнятий на найближчому засіданні Верховної Ради

Сергій Яровий: Законопроект щодо підвищення відповідальності за порушення правил дорожнього руху повинен бути прийнятий на найближчому засіданні Верховної Ради

Кабінет Міністрів направив в Парламент законодавчі ініціативи МВС щодо підвищення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Про це сьогодні, 14 серпня, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час відеоселекторної наради керівництва МВС.

«Питання дорожньої безпеки ‑ важливе питання. Ми бачимо резонансні ДТП, в яких, на жаль, гинуть і діти. Треба акцентувати нашу увагу на роботу груп поліції з Укртрансбезпекою щодо виявлення недобросовісних пасажирських перевізників. Я хотів би, щоб ми не тільки констатували цифри, а було принципове реагування на всі ці події з боку ГСУ, у тому числі з боку притягнення винних до кримінальної відповідальності», ‑ зазначив Сергій Яровий.

Він зауважив, що наразі високий рівень ДТП пов’язаний з відпочиваючими, які прямують до південних та західних регіонів України.

«Я наголошую, що високий рівень ДТП пов’язаний з відпочиваючими, які прямують до південних та західних регіонів України. Ми маємо бути готові, що вони повертатимуться назад. Посилення заходів безпеки дорожнього руху ‑ це не тимчасова акція, а постійна робота. Наразі патрульні групи розширені військовослужбовцями Нацгвардії. Збільшена щільність патрульних постів на трасах державного та міжнародного значення. Все це триватиме до закінчення туристичного сезону», ‑ додав перший заступник міністра.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров сказав, що для протидії високому рівню ДТП необхідним залишається впровадження автоматичної фото/відеофіксації порушень правил дорожнього руху на автошляхах.

«Розширення інструментарію правоохоронних органів задля забезпечення безпеки дорожнього руху є одним з пріоритетів нашої роботи. Необхідно привести у відповідність законодавство для закриття всіх існуючих прогалин. МВС працює у цьому напрямку», ‑ додав він.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що протягом останніх трьох тижнів в порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальна кількість ДТП з постраждалими зменшилась на 26,5 %, а кількість травмованих в таких ДТП зменшилась на 32%.

«Збільшення ДТП з травмованими відстежується в Запорізькій та Закарпатській областях. Із загиблими у Закарпатській, Рівненській, Львівській, Вінницькій, Сумській, Миколаївській областях. Задля ліквідації причин і умов, які сприяють скоєнню ДТП проведено позачергове обстеження аварійно-небезпечних ділянок та місць концентрації ДТП. Відносно посадових осіб дорожніх і комунальних організацій складено 1423 адміністративні матеріали за статтею 140 КУпАП. До місцевих органів виконавчої влади та служб автомобільних доріг в областях направлено 790 інформацій щодо удосконалення дорожнього руху», ‑ зауважив Олексій Білошицький.

Він також нагадав, що з 23 липня 2018 року і до особливого розпорядження розпочалось широкомасштабне проведення на території держави комплексу заходів під умовною назвою «Перевізник». Вони спрямовані на профілактику аварійності та зниження тяжкості її наслідків на пасажирському транспорті.

«З початку операції «Перевізник» оглянуто понад 66 тисяч транспортних засобів, які використовуються для перевезення пасажирів. За цей час виявлено 1,5 тисячі несправних транспортних засобів, 255 ‑ переобладнаних з порушенням правил, норм та стандартів. За цими фактами виявлених порушень відносно посадових осіб перевізників складено 149 адміністративних матеріалів. Виявлено майже 26 тисяч правопорушень правил дорожнього руху та правил перевезення пасажирів, 56 з яких керування в стані алкогольно-наркотичного сп’яніння, 470 ‑ керування автобусами, які не пройшли обов’язковий контроль», ‑ сказав він.

Коментарі

Позначки: ,