Закон про імпічмент прийнятий з порушенням регламенту, а це прямий шлях до його скасування – Артур Герасимов

Новини 10 Вересня, 2019 168

Фото: "Європейська Солідарність"

Ухвалення закону про імпічмент президента з порушенням закону «Про регламент Верховної Ради може призвести до його відміни через суд, – про це під час брифінгу заявив народний депутат, співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов, – інформує сайт «Європейської Солідарності».

«Є чітка процедура, як приймаються законопроекти парламентом України. Є чіткі закони. Це такі ж закони, які існують і регулюють будь-яку сферу нашого життя, за якими функціонують різні сфери життєдіяльності будь-яких органів виконавчої влади… В кожній сфері є свої закони. При голосуванні закону про імпічмент ми побачили пряме, свідоме, грубе порушення законодавства. Це веде, по-перше, до вбивства парламентаризму, а по-друге, це зроблено для того, аби процедури імпічменту не було. Адже коли закони приймаються у такий спосіб, це відкриває прямий шлях до скасування цього закону»,- заявив співголова фракції.

Свідоме голосування монобільшістю таких важливих законів, як закон про імпічмент, зі значними порушеннями процедури, ставить під питання готовність нової влади на цей крок

«Якщо це і є задум, а саме, попіаритися на прийнятті цього закону, і при цьому зберегти недоторканість президента, тоді ця задумка зрозуміла. Якщо ж це не так, а груба помилка, то я не можу сказати, що вона була несвідомою», – підкреслив народний депутат.

Він наголосив, що події в залі парламенту під час його прийняття – це вбивство парламентаризму і прямий шлях до згортання демократії в Україні.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,