Захисники нападників на табір ромів у Львові оскаржують міру запобіжного заходу обрану для підозрюваних

Новини 05 Липня, 2018 92

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Захисники підозрюваних у нападі на табір ромів у Львові оскаржують обрану їм Пустомитівським судом міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Як повідомляється на сайті Апеляційного суду Львівської області, розпочався розгляд апеляційних скарг на ухвали про обрання запобіжних заходів підозрюваним в нападі на табір ромів.

Як зазначається у повідомленні, у розгляді апеляційної скарги захисника на ухвалу слідчого судді щодо підозрюваного Гринчишина Юрія Ігоровича оголошено перерву. Адвокат заявив клопотання про доставку в судове засідання підозрюваного Ю.Гринчишина. Учасники процесу не заперечили проти клопотання. Колегія суддів Апеляційного суду Львівської області, порадившись на місці, оголосила перерву до 9 липня.

«Розгляд  апеляційних скарг захисників на ухвали слідчого судді Пустомитівського районного суду Львівської області щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою решти підозрюваним в межах даного кримінального провадження призначено на 5 липня», – зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, в ніч на 24 червня група озброєних ножами, металевими трубами і ланцюгами осіб у лісовому масиві у передмісті Львова напала на табір ромів. У результаті нападу загинув 24-річний житель Закарпатської області, ще четверо постраждали: 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка.

Поліція встановила 14 осіб, підозрюваних у нападі на ромське поселення у Львові.

Вісім підозрюваних, серед яких один 20-річний і семеро 16-17-річних юнаків, були заарештовані.

Всіх зловмисників (семеро неповнолітніх і 20-річного організатора), що розгромили табір ромів та вбили одного із них, посадили під варту.

25 червня голова СБУ Василь Грицак заявив, що до нападу на табір ромів під Львовом може бути причетна Росія.

 

Коментарі

Позначки: ,