Загиблого на Луганщині бійця Євгена Тоненькова поховають 28 грудня у смт Розділ

Новини 26 Грудня, 2018 449

Фото: РБК-Україна

На Львівщині 28 грудня проведуть в останню путь загиблого на Луганщині під час виконання бойового завдання  військовослужбовця Євгена Тоненькова.

Як повідомляється на сторінці у Facebook ГО Майдан ГФ Миколаївська народна Самооборона, «похоронний кортеж із тілом загиблого Героя – Євгена Тоненькова вирушив із Сєвєродонецька. Дружина Мар‘яна супроводжує процесію. Євген і Мар‘яна на війні з перших днів. Женя родом із Маріуполя, Мар‘яна із селища Розділ, що на Львівщині. Познайомились в добровольчому батальйоні “Донбас”, де разом розпочали службу. Пізніше підписали контракт у складі Збройних Сил України. З вересня 2018 року служили у складі 10-тої окремої гірсько-штурмової бригади. Під час виконання бойового завдання 24 грудня біля с. Кримське, що на Луганщині, Євген загинув. Залишився сиротою трирічний син».

Скриншот/Facebook

Євген Тоненьков з дружиною Мар‘яною

Євген Тоненьков із сином. Фото: ГО Майдан ГФ Миколаївська народна Самооборона

Поховання Євгена Тоненькова відбудеться у п‘ятницю, 28 грудня, в селищі Розділ Миколаївського району Львівської області. Чин Похорону розпочнеться о 12.00.

Скриншот/Facebook

У Львові попрощатись з героєм усі бажаючі зможуть завтра, 27 грудня орієнтовно о 9 – 10 годині ранку, біля пам’ятника Т.Г Шевченку, – повідомляє Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій.

Скриншот/Facebook

Як  повідомлялося, у селі Кримське, що на Луганщині, під час виконання бойового завдання загинув військовослужбовець Євген Тоненьков (позивний Сталкер), 1990 року народження.

Євген Тоненьков. Фото: ГО Майдан ГФ Миколаївська народна Самооборона

З документального фільму Обличчя бригади “Мері та Сталкер”.

“Бо треба, все одно треба, треба йти захищати країну. І не важливо, яка там політика, хто що гадає… Бо якщо піти з цих окопів, то що ж буде далі? (…) По-суті, це ж до мене в дім зайшов негідник, ворог! Патріотизм, як без нього? (…) Поки то не зайшло на кожного подвір’я, кого то не стосується, люди – а, воно десь там. У нас все село згадує, що в нас війна, коли привозять чергового 200-двохсотого. О, тоді тиждень розмови: там війна, там то-то-то. За тиждень знову все стихає і всі забувають. Все повністю, тиша. Кожен живе, у кожного свої проблеми…

Однозначно, перемога буде за нами!”, – йдеться у дописі до відео на сторінці “Варта-1”.

 

Коментарі

Позначки: , , ,