За три роки нам вдалося реалізувати реформу інклюзії на всіх рівнях освіти по всій території України, – Марина Порошенко

Новини 06 Грудня, 2019 402
Марина Порошенко взяла участь у роботі Другої Всеукраїнської науково-практичної конференції

Марина Порошенко взяла участь у роботі Другої Всеукраїнської науково-практичної конференції

Голова Благодійного фонду Порошенка пані Марина Порошенко взяла участь у роботі Другої Всеукраїнської науково-практичної конференції «Досвід та перспективи розвитку інклюзивної освіти в Україні: регіональний аспект», яка проходила у м. Запоріжжя.

Захід відбувся в рамках проведення підсумків реалізації науково-педагогічного проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який був розпочатий у Запорізькій області Фондом Порошенка у співпраці з Міністерством освіти і науки України у 2016 році. У конференції взяли участь керівники та науковці вищих навчальних закладів, директори та вчителі інклюзивних дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, а також фахівці інклюзивно-ресурсних центрів України.

Під час роботи конференції обговорювалися: інноваційні методи комплексного супроводу розвитку та навчання дітей з особливими освітніми потребами; питання особливостей професійної підготовки та підтримки педагогічних працівників закладів інклюзивної освіти; досвід вищих навчальних закладів України щодо впровадження інклюзивної освіти.

Виступаючи перед учасниками Марина Порошенко представила напрацювання Фонду Порошенка в питання розвитку інклюзії: «За три роки нам вдалося комплексно реалізувати реформу інклюзії на всіх рівнях освіти по всій території України. Створити сучасну мережу інклюзивно-ресурсних центрів, забезпечити їх електронною системою обліку дітей з ООП та пакетом сучасних методик оцінки розвитку дитини. Розробити проект мобільного ІРЦ. Ратифікувати Саламанську декларацію. Запровадити нову систему оцінки розвитку дітей використовуючи МКФ-дп. Розробити програму навчальної дисципліни та посібник «Інклюзивна освіта» для студентів вищих педагогічних навчальних закладів та слухачів системи післядипломної педагогічної освіти. Видати навчально-методичний посібник «Організаційно-методичні засади діяльності інклюзивно-ресурсних центрів» для працівників ІРЦ та батьків дітей з особливими освітніми потребами. А також затвердити на державному рівні нові державно-будівельні норми щодо архітектурної доступності всіх закладів освіти». «За останні роки всі разом ми справді зробили прорив у реформуванні інклюзивної освіти України. Але, щоб досягти показників рівня розвитку інклюзії передових європейських країн нам не можна зупинятися. Я сподіваюся, що курс України спрямований на підтримку дітей з особливими освітніми потребами не зміниться. Адже лише спільними зусиллями влади, громадськості, педагогічної спільноти та батьків ми зможемо забезпечити якісну інклюзивну освіту та можливість навчання протягом життя», – наголосила пані Порошенко.

Марина Порошенко взяла участь у роботі Другої Всеукраїнської науково-практичної конференції

Марина Порошенко взяла участь у роботі Другої Всеукраїнської науково-практичної конференції

Коментарі

Позначки: ,