За три доби львівські митники вилучили кілька тонн контрабанди (ФОТО)

Новини 11 Травня, 2019 218

ГУ ДФС у Львівській області

Упродовж останніх днів працівники Львівської митниці ДФС вилучили понад три тонни товарів – предметів митних правопорушень. Загалом упродовж 7 − 9 травня 2019 року складено 63 протоколи про порушення митних правил. Вартість вилучених предметів понад 150 тис. гривень. Значна частина порушень пов’язана з ввезенням товарів на митну територію України.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області.

Як зазначається, як правило громадяни порушували порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю. Тобто переміщували «зеленим коридором» товари, ввезення яких обмежено законодавством України, або товари в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України.

В основному громадяни України намагались провезти промислові та продуктові товари. Зокрема вилучено шини автомобільні, моторні мастила, частини до ксероксів, вібротрамбувальні машини, тощо. З продуктових товарів вилучали каву, сир, шпондер, сосиски. паштет, тощо. Окрім того вилучено понад 100 пар взуття.

ГУ ДФС у Львівській області

«Як відомо, відповідно до пп. 196.1.18 п. 196.1 стю 196 Податкового кодексу України з 1 січня 2018 року не є об’єктами оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі товарів (крім підакцизних товарів та особистих речей), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України фізичною особою, яка була відсутня в Україні більше ніж 24 години та яка в’їжджає в Україну не частіше одного разу протягом 72 годин, а також ввезення на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі товарів (крім підакцизних товарів та особистих речей), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 50 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України фізичною особою, яка була відсутня в Україні менше ніж 24 години або яка в’їжджає в Україну частіше одного разу протягом 72 годин», – зазначається у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , ,