За пропаганду ЛГБТ в Україні хочуть почати карати

Новини 11 Жовтня, 2018 320

9 жовтня в парламенті був зареєстрований проект закону (N 9183) народного депутата від “Опозиційного блоку” Олександра Вілкула, який вносить ряд змін відразу в кілька законів. Як запевняє нардеп, законопроект насамперед повинен захистити моральні права українців.

Про це повідомляє news_lviv у Іnstagram.

“Метою законопроекту є посилення захисту суспільної моралі, охорони сім’ї і традиційних для України сімейних цінностей …. Легалізація, поширення та сприяння способу життя ЛГБТ-спільноти, в тому числі легалізація громадянського партнерства для одностатевих пар, є загрозою інституту сім’ї, яка є центральним компонентом індивідуального, соціального і економічного розвитку будь-якого суспільства “, – зазначено в пояснювальній записці.

Саме тому проект прописує ще одну статтю в Адміністративному кодексі України. За спрямовану на дитину пропаганду одностатевих сексуальних відносин, які можуть негативно впливати на фізичне і психічне здоров’я, моральний і духовний розвиток, вводиться штраф для пересічних українців до 1,7 тисяч гривень, для юридичних осіб від 8,5 до 17 тисяч гривень.

Якщо ж пропаганда буде публічною, то штраф буде ще більше – від 17 до 25,5 тисяч гривень. У разі залучення до процесу посадової особи, покарання буде від 25,5 до 51 тисяч гривень. Повторне порушення закону протягом року загрожує вже повноцінної в’язницею. Так, зміни до Кримінального кодексу передбачають арешт на строк до 3-х років або позбавлення волі від 3-х до 5-ти років. Якщо повторне правопорушення зробить посадова особа, то його чекає арешт до 4-х років або позбавлення волі на строк від 4-х до 6-ти років.

Законопроект забороняє і публічну пропаганду в ЗМІ. Також в Україні пропонують заборонити ввезення творів, які заохочують гомосексуалізм. За це пропонують штрафувати до 2,5 тисяч гривень, заарештовувати на строк до 6 місяців, або обмежувати свободу до 3-х років. Обмеження вводяться і на кінопродукцію. За порушення норми – штраф від 1,7 до 5,1 тисячі гривень або обмеження свободи до 5 років. За повторні порушення термін від 3-х до 5-ти років.

 

Коментарі

Позначки: , ,