За п’ять років ми здійснили реальні кроки і зміни, які показали кожному українцеві, що означає наш рух до Об’єднаної Європи – Порошенко

Новини 19 Травня, 2019 186
Петро Порошенко

Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко наголошує, що Україна та Європейський Союз за останні п’ять років зблизились як ніколи раніше.Про це інформує офіційне інтернет -представництво Президента України.

Глава держави переконаний, що ці успіхи мають стати фундаментом до подальшої економічної інтеграції між ЄС і оновленою Україною.

«За останні п’ять років, дякуючи нашій з вами ефективній роботі, Україна зробила величезний крок до Європи. Укладення та початок роботи Угоди про асоціацію, імплементація поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Майже два роки тому, 11 червня 2017 року був започаткований безвізовий режим з країнами Європейського Союзу. Глибока секторальна інтеграція, яку здійснює Україна зараз, і на рівні економіки, і на рівні культурних зав’язків, і на рівні політичної і безпекової співпраці,  розширення міжлюдських контактів – все це закладає основу сучасної європейської української держави», – сказав Петро Порошенко під час виступу на відкритті Дня Європи.

Він зазначив, що пишається, що за період його президентства Україна та Європейський Союз стали близькі як ніколи: «Це реалізація тих прагнень, з якими українці вийшли на Революцію Гідності в 2013 році. Вийшли для того, щоб задекларувати – майбутнє України є в Європейському Союзі».

Президент зазначив, що глибоко вдячний лідерам Євросоюзу – колишнім і нинішнім – за їх особливий внесок у нашу спільну історію успіху.  Також він подякував послу ЄС в Україні Хюгу Мінгареллі «за ту велику енергію, яку він демонстрував, та частинку душі, яку він подарував українському народу, українській землі, становленню європейської України».

Він також наголосив, що вдячний кожній з 28 країн-членів Євросоюзу, але в першу чергу Німеччині, Франції, які представляли весь ЄС, але активно брали участь у Нормандському форматі і захистили, допомогли нам зупинити російського агресора і сприяли забезпеченню потужної солідарності Європи і світу з України.

«За п’ять років ми здійснили реальні кроки, реальні зміни, які дали можливість кожному українцеві відчути і зрозуміти наш рух до Об’єднаної Європи», – особливо підкреслив Петро Порошенко.

Він нагадав, що вже більше двох з половиною мільйонів громадян України, маючи біометричний паспорт, скористались перевагами безвізового режиму, правом вільно відвідати держави Євросоюзу.

«Безвіз дав потужний поштовх активному розвитку транспортного сполучення з Європою.  Відкривається все більше авіаресів. Сьогодні вже аеропорт «Бориспіль» перевищив 12 мільйонів пасажирів на рік… Розконсервовуються аеропорти…, що не працювали роками та навіть десятиріччями… Сьогодні ми маємо плани побудови нових летовищ. Розвивається залізничне сполучення», – зазначив Глава держави та додав, що з подивом дізнався із репортажу CNN, що потяг «Укрзалізниці» Київ – Варшава є одним з найкращих спальних потягів у Європі.

«Дуже важливе функціонування зони вільної торгівлі з ЄС, товарообіг між Україною та ЄС зріс більше ніж удвічі. Минулого року ми продали товарів в країни Євросоюзу більше, ніж будь-коли у нашій історії. У цьому році тенденція зростання точно продовжується. Вірю, що наші успіхи мають стати фундаментом до подальшої економічної інтеграції між ЄС і оновленою Україною», – підкреслив він.

Президент зазначив: «Сьогодні українська економіка працює в чітко унісон з Європейським Союзом. Україна успішно взаємодіє з Європейським енергетичним співтовариством, забезпечуючи енергетичну незалежність нашої держави. Це означає, що українська енергетика вже зараз функціонує синхронно з енеросистемою Євросоюзу».

Коментарі

Позначки: , , ,