За кордоном стартувало голосування на виборах у Раду

Новини 21 Липня, 2019 59
За кордоном стартувало голосування на виборах у Раду. Фото: відкриті джерела.

За кордоном стартувало голосування на виборах у Раду. Фото: відкриті джерела.

У ніч з суботи на неділю, 21 липня, за кордоном стартувало голосування на позачергових парламентських виборах. Першими в світі розпочали голосування українці в Австралії.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Австралії, пише Прямий.

Виборчу дільницю, створену при посольстві України в столиці Австралії Канберрі, відкрили о 8:00 за місцевим часом (01:00 за київським часом 21 липня).

Голосування на ній триватиме до 20:00 (13:00 за київським часом 21 липня).

Також, як повідомляє прес-служба посольства України в Китайській Народній Республіці на закордонній виборчій дільниці № 900041 при Посольстві України в Китайській Народній Республіці о 08:00 (за місцевим часом – 03:00 у Києві) розпочалось голосування на позачергових виборах народних депутатів України.

Першими українцями, які прийшли на дільницю в Пекіні виконати свій громадянський обов’язок, стали студенти столичних навчальних закладів.

Голосування на дільниці триватиме до 20:00 (15:00 за київським часом).

Слід відзначити, що вперше українці, які проживають в південних провінціях Гуандун, Гуйчжоу, Хайнань, Хунань; Гуаньсічжуанському автономному районі, мають змогу здійснити своє волевиявлення на новоутвореній виборчій дільниці № 900126 при Генеральному консульстві України в Гуанчжоу. Загалом у Китаї сьогодні відкрилось три виборчі закордонні дільниці: в Пекіні, Шанхаї та Гуанчжоу.

Зазначимо, що завершувати голосування за кордоном на виборах у Раду буде ділянка в Сан-Франциско о 6:00 ранку за київським часом 22 липня.

Коментарі

Позначки: , ,