За фінансові махінації судитимуть екс-керівника «Львівського облавтодору»

Новини 31 Жовтня, 2017 125

Ілюстративне фото

На рахунки держпідприємства незаконно надійшло майже 3 млн грн бюджетних коштів.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, до суду скерували обвинувальний акт стосовно колишнього керівника державного підприємства «Львівський облавтодор» Публічного акціонерного товариства «Державної акціонерної компанії автомобільні дороги України», за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.27, ч.1 ст.366, ч.5 ст.191 КК України.

У ході досудового розслідування встановили, що підозрюваний, зловживаючи службовим становищем, давав протиправні вказівки своїм працівникам, аби ті вносили фальшиві дані в офіційні документи.

Відтак на рахунки держпідприємства надійшло майже 3 млн грн бюджетних коштів.

Після цього, керівник письмово розпорядився про перерахування зазначених коштів на рахунки інших суб’єктів господарювання за попередньо поставлені товари, оренду техніки тощо.

Як зазначено в повідомленні, посадовець використав гроші не на ремонт автошляхів, а на господарську діяльність підприємства.

Довідково: максимальний термін ув’язнення, передбачений за вказані кримінальні правопорушення, становить 12 років з конфіскацією майна. Зазначимо, що на рухоме та нерухоме майно чоловіка накладено арешт.

Коментарі

Позначки: , , , ,