За фактом масового отруєння Нацгвардійців у Львові відкрито кримінальне провадження

Новини 03 Травня, 2019 110

Скриншот відео /ТСН

Госпіталізували 57 військовослужбовців

Військова прокуратура Західного регіону  відкрила кримінальне провадження за фактом масового отруєння військовослужбовців Національної гвардії за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби).

Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону.

Як повідомили у Західному територіальному управлінні Національної гвардії України, 29 квітня до медичного пункту військової частини 4114 звернулось 27 військовослужбовців зі скаргами на погане самопочуття, з ознаками розладів травлення, їх було  відправлено до військового госпіталю в місто Золочів.

Наступного дня, для локалізації можливої інфекції, в госпіталь було відправлено ще 30 військовослужбовців з вірогідними ознаками.

Напередодні, майже всі військовослужбовці перебували на службі з охорони громадського порядку в місті Львові, до деяких приїжджали родичі.

У військовій їдальні харчується понад 300 чоловік, тому говорити про те, що військовослужбовці з’їли неякісні продукти харчування в їдальні поки немає підстав.

Відразу в їдальні військової частини були відібрані проби харчових продуктів, готової їжі, змиви. Результати будуть відомі найближчим часом.

Всім військовослужбовцям у яких виявлено ознаки розладів травлення було надано всю необхідну медичну допомогу. На сьогодні стан здоров’я військовослужбовців задовільний.  По даному факту призначене службове розслідування», – повідомили у групі інформації та комунікації Західного ТУ НГУ.

Як повідомляє УНІАН, у Львові з’ясовують причину отруєння 57 бійців Нацгвардії.

Зазначається, що перші хворі, контрактники і строковики, у стані середньої тяжкості почали надходити у військовий шпиталь одразу після Великодня.
”Усі вони мали симптоми харчового отруєння. Обідали солдати як у їдальні військової частини, так і привезеними з дому харчами. Лікарі запевняють, що зараз стан усіх недужих задовільний. Однак поспілкуватися з ними знімальній групі не вдалося – в інфекційне відділення нікого не пускають”, – йдеться в повідомленні.

Що стало причиною отруєння, має стати відомо днями після лабораторних висновків.

”Їли всі по-різному, частина велика, поступили тільки 57 осіб. Частина була в нарядах на охороні, до частини приїжджали батьки, там і торти були, і ковбаси були, все було. Знайти одну причину практично не вдалося”, – прокоментував ситуацію лікар-інфекціоніст військового шпиталю Нацгвардії Михайло Венгрен.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,