За допомогою камер спостереження шукатимуть ромів і «бомжів», які грабують пасажирів на вокзалах Львова

Новини 24 Липня, 2018 73

Перон головного залізничного вокзалу у Львові. Фото: Твоє місто

Львівська прокуратура ініціювала встановлення камер спостереження на місцевих вокзалах.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, вивчивши стан злочинності на території Залізничного району Львова упродовж 2017 року та 6 місяців 2018 року, Львівська місцева прокуратура №2 встановила, що за час функціонування головної станції Львова (з травня по грудень 2017 року), на ній скоєно 81 крадіжку: 35 на головному та приміському залізничних вокзалах, 30 – у поїздах та 16 – на територіях, що належать ПАТ «Укрзалізниця».   Окрім цього, зареєстровано 8 грабежів.

Як зазначається у повідомленні, проаналізувавши ці правопорушення з’ясувалось, що вони залишаються не розкритими, насамперед, через те, що на приміському залізничному вокзалі відсутні камери відеоспостереження, а на головному залізничному вокзалі якість такої відеозйомки є дуже низькою.

«За шість місяців цього року на вказаних залізничних вокзалах обліковано 117 крадіжок, 4 грабежі, 8 шахрайств та низку інших злочинів. Водночас, на вулиці Чернівецькій та площі Двірцевій, які розташовані поблизу вокзалів, обліковано 149 крадіжок, 2 грабежі, 8 шахрайств та 1 умисне вбивство. З вказаної кількості зареєстрованих кримінальних правопорушень до суду скеровано лише 8, що свідчить про вкрай низький відсоток розкриття», – інформує прокуратура.

У відомстві наголошують, що наявність спеціальної відеоапаратури дасть змогу швидко розкривати злочини, притягувати винних до відповідальності, а також упереджувати вчинення таких видів злочинів як грабежі, розбої, крадіжки, злочини проти життя та здоров’я.

«Варто врахувати, що залізничні вокзали приймають поїзди міжнародного сполучення, а пасажири, що прибувають до Львова у туристичних цілях, часто стають об’єктами посягань осіб без постійного місця проживання та, зокрема, ромської національності. Під час розслідування цих злочинів є необхідність у оперативному отриманні відео із камер спостереження задля встановлення причетних до злочину. Тривале розслідування призводить до від’їзду потерпілих та втрати доказів. Такі прикрі епізоди формують негативний імідж як Львова так і держави загалом», – коментує ситуацію керівник Львівської місцевої прокуратури №2 Сергій Янчишин.

«Відтак, місцева прокуратура ініціювала вирішення цього нагального питання перед керівництвом виробничого підрозділу Вокзал станції «Львів» філії «Пасажирська компанія» Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» та міським головою Львова», – інформує прес-служба прокуратури області.

 

Коментарі

Позначки: ,