За час дії воєнного стану в десяти областях України рівень злочинності зменшився на 26% – Порошенко

Новини 26 Грудня, 2018 113

Порошенко зібрав засідання РНБО / фото УНІАН

За час дії воєнного стану, з 26 листопада до 26 грудня, в десяти областях України рівень злочинності зменшився на 26%.

Про це президент України Петро Порошенко сказав на засіданні Ради національної безпеки та оборони, – передає УНІАН.

”Наголошую, що більше тисячі громадян, які не змогли обґрунтувати мету своєї поїздки, пояснити, для чого вони приїжджають в Україну, прикордонниками за рішенням прикордонної служби були розвернуті на порозі. Цікава деталь – в 10 областях, де діяв воєнний стан, протягом місяця зареєстровано на 26% менше злочинів, аніж зазвичай”, – заявив Порошенко.

”Порядку, безпеки на вулицях наших обласних центрів і в Києві стало більше, але вже більше виявлено і незареєстрованої зброї, більше виявлено злочинців, і зараз відбувається процес притягнення їх до кримінальної відповідальності”, – сказав президент.

Як повідомлялося, за період дії воєнного стану в Україну не пропустили близько 1650 росіян. Переважно підставами для непропуску були непідтвердження мети поїздки, перевищення терміну перебування в Україні під час попередніх поїздок або ж порушення законодавства щодо відвідин тимчасово окупованого Росією Криму.

Дія воєнного стану, який було введено на 30 діб 26 листопада, завершилася сьогодні, 26 грудня, о 14.00. Воєнний стан було введено після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки в 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,