За блокування автодоріг біля кордону, поліція Львівщини відкрила провадження

Новини 26 Листопада, 2018 106

Фото: Facebook/Ігор Зінкевич

Посилено заходи безпеки на кордоні

За фактом блокування транспортних комунікацій на Львівщині, відкриті кримінальні провадження.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, за фактом блокування автомобільних доріг поблизу прикордонних пунктів пропуску правоохоронці Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.279 (блокування транспортних комунікацій) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або виправні роботи, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Встановлюються особи, причетні до скоєння правопорушень.

Як інформує УНІАН з посилання на прес-службу МВС, у Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що вжили заходів у відповідь на акції, влаштовані водіями авто на іноземній реєстрації на низці прикордонних переходів на західному кордоні України.

Так, згідно з інформацією, для забезпечення публічної безпеки та недопущення провокацій створено оперативний штаб Національної поліції, в місцях проведення акцій працює поліція діалогу.

Крім того, за ініціативою міністерства створено робочу групу для врегулювання законодавчих норм та розблокування руху на пунктах пропуску.

Як пояснюють у відомстві, причина проблем в тому, що з набуттям чинності новими законами, які стосуються легалізації ввезених із порушенням митного та податкового законодавства автомобілів із європейською реєстрацією, під їхню дію потрапили також водії з прикордонних регіонів, які перетинали державний кордон на таких авто на нетривалий період законно.

До робочої групи ввійшли перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, голова Національної поліції Сергій Князєв, голова Держприкордонслужби Петро Цигикал, начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, в. о. голови Державної фіскальної служби України Олександр Власов. Перше засідання пройде у понеділок, 26 листопада.

Крім того, посилено заходи безпеки на кордоні, зокрема, «створені ситуативні групи, в готовності до дій перебувають додаткові сили».

Як повідомлялося, 25 листопада набули чинності закони України про внесення змін до Податкового та Митного кодексів щодо зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

З дня набрання чинності вводиться 90-денний пільговий період дії ставки 0,5 для розрахунку ставки податку за розмитнення на раніше ввезені автомобілі.

Проте особа, яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування чи розпорядження іншим особам.

Як повідомлялося, через скандальний закон про розмитнення, власники автомобілів на єврономерах не можуть безперешкодно в’їхати в Україну, а тому 25 листопада почали перекривати кордон.

Коментарі

Позначки: , , , ,