З нагоди 30-річчя ІІІ відродження УАПЦ на Львівщину завітає Блаженніший Епіфаній

Новини 06 Серпня, 2019 131

Сьогодні, 6 серпня, у стінах ЛМР відбувся брифінг на тему: “17−18 серпня Львів буде центром святкування 30-річчя ІІІ відродження УАПЦ”.

З нагоди святкувань до Львова прибуде Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Епіфаній, разом із єпископатом. Очікується, що на заходи прибуде близько 35 єпископів із усіх єпархій України.

Участь у брифінгу взяли: митрополит Львівський ПЦУ Макарій; настоятель Свято-Успенської церкви м. Львова — митр. прот. Ігор Бурмило; голова Львівського Ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного — диякон Юрій Федів.

“Це велика подія. Отримано Томос, святкуємо 30-ліття відродження УАПЦ, тому мені можна помирати. Тому що це була моя ціль. Не ціль підвищення у сані, але ціль мого життя – було вивести Українську Церкву на рівень Вселенського Православ’я. Пам’ятаю, як у 1989 році 1 мирянин і 6 священиків поставили знакові підписи”, – сказав Митрополит Львівський ПЦУ Макарій.

Диякон Юрій Федів презентував журналістам програму урочистостей, присвячених ІІІ відродженню УАПЦ, а саме: святкові урочистості розпочнуться 16 серпня із фотовиставки тематичних раритетних світлин періоду III відновлення УАПЦ біля Львівської міської ради.

17-18 серпня 2019 року у нашому місті відбудеться низка заходів: урочиста академія в Національному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької, панахида на могилах Патріярха Димитрія та борців за волю України, всенічна відправа у Петро-Павлівській церкві, яка стала центром ІІІ відродження УАПЦ.

Святкова Літургія, яку очолить Глава ПЦУ, буде відслужена у Свято-Володимирському храмі ПЦУ в місті Львів-Винники у співслужінні духовенства Церкви.

Також зі Львова до Винник планується запуск додаткових одиниць громадського транспорту, аби всі віряни мали змогу потрапити на служіння вчасно.

Детальну програму з точними годинами заходів за участі Блаженнішого Епіфанія у Львові та області буде опубліковано ближче до 17-18 серпня.

Коментарі

Позначки: , , , , ,