З Харкова планують відкрити бюджетні авіарейси до Львова – Омелян

Новини 14 Листопада, 2018 96

Ілюстрація: newsroom.kh.ua

Вартість перельоту стартуватиме від 500 грн

Регулярне авіасполучення між Києвом та Ужгородом має запрацювати ще цього року. Я думаю, наступного року буде можлива опція Харків–Одеса, Київ–Одеса, можливо, Харків–Львів.

Про таке заявив в ефірі “5 каналу” міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

“По Закарпаттю я дуже гордий, що саме сьогодні прибула місія Європейського агентства з питань авіаційної безпеки (EASA) до Києва. Відбудеться аудит і сертифікація аеропорту в Ужгороді. Але це не просто сертифікація одного аеропорту. Фактично це сертифікація всього українського аероруху – українського агентства, яке відповідає за безпеку польотів. І ми будемо мати європейський сертифікат якості на всі операції, які здійснюються в Україні. Ми попередили європейських експертів, щоб вони не чекали побачити в Ужгороді Франкфурт, Стамбул чи “Бориспіль”, бо це ж регіональний аеропорт”, – сказав міністр.

“Загалом зараз частка лоукостів в українському авіасполученні і назовні – це майже 30%. Це теж добрий показник, у Європі в середньому десь така сама цифра. Я думаю, наступного року буде можлива опція Харків–Одеса, Київ–Одеса, можливо, Харків–Львів – від 500 грн. А Київ–Ужгород – будемо над цим працювати. Думаю, там теж будуть невисокі ціни”, – наголосив Омелян.

Відео: “5 канал”

 

Коментарі

Позначки: , , ,