З Держбюджету зникли додаткові виплати пенсіонерам та підвищення зарплати військовим, – Порошенко

Новини 18 Жовтня, 2019 9 756

З Державного бюджету на 2020 рік зникли статті про про “тринадцяті пенсії”, продовження програми з будівництва сільських амбулаторій та підвищення зарплати військовим.

Про це заявив п’ятий президент України Петро Порошенко, пише “Четверта студіяпосилаючись на “Прямий” телеканал.

“Внаслідок російської агресії українська економіка пережила важкі часи. Вдарило дуже боляче. Ми переорієнтувалися на європейський ринок. Від початку шістнадцятого року економіка відновила зростання. Символічним став результат другого кварталу цього року, останніх місяців перебування при владі нашої команди: ВВП плюс 4,6%.
То дійсно мав би настати кінець епохи бідності. Ми не про рейтинги думали. Ми зробили всю найневдячнішу роботу. Створили умови для того, щоби нова влада забезпечила зростання рівня життя”, – йдеться в повідомленні.

В “Європейській солідарності” наголосили, що вздовж і поперек вичитали бюджет наступного року. “Розуміємо, що то був жарт про зарплати вчителям в чотири тисячі доларів. А якщо хтось ту хохму і прийняв за чисту монету, то його проблеми. Значить, з почуттям гумору щось не так”, – зазначили у партії.

“Але з бюджету кудись поділися гроші навіть на ті скромні починання, які стартували цього та минулого року. Не буде тринадцятої пенсії, яку весною ми започаткували для пенсіонерів з найнижчими пенсіями. Не буде продовження програми з будівництва сільських амбулаторій. Не буде підвищення зарплати військовим.

Зате буде тиск на ФОПи. Днями “Слуги” ощасливили народ законом про верифікацію соціальних виплат. Замість обіцяного зниження тарифів – зменшать кількість отримувачів субсидій. А декого навіть попросять повернути вже раніше отримані гроші – є в законі і така стаття”, – додав п’ятий президент.

Він наголосив, що ще з римських часів популісти при владі завжди керують за правилом “хліба й видовищ”.

“Коли недодають хліба, то годують шоу. Феєричними затриманнями можна зривати оплески. Але до першого антракту, коли глядачі побачать, що в театральному буфеті – порожньо. Принаймні саме таке враження справляю бюджет. Ми, звичайно, будемо боротися до другого читання. Економіка сьогодні в кращому стані, ніж кілька років тому. Існує значно більше можливостей, ніж мали ми рік чи два тому. Головне, аби була політична воля”, – зазначив Порошенко.

Коментарі

Позначки: ,