З 1 вересня стають чинними нові будівельні норми щодо обмеження висотності та поверховості забудови

Новини 05 Червня, 2018 85

Фото: Мінрегіон

Нові державні будівельні норми, які регулюють планування та забудову територій, шкіл, вулиць і доріг, зокрема, впроваджують нові лінії обмеження висотності, забудови в зелених зонах, обмеження забудови безпеки евакуації, обмеження щільності та поверховості офіційно набирають чинності з 1 вересня 2018 року .

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, – передає УНІАН.

«Оновлені ДБН щодо планування та забудови територій, шкіл, вулиць і доріг уже опубліковані й з 1 вересня цього року згідно з усіма процедурами офіційно набирають чинності», – зазначив Парцхаладзе.

Він відмітив, що в опублікованих ДБН впроваджуються нові лінії обмеження висотності («блакитні лінії»), забудови в зелених зонах («зелені лінії»), обмеження забудови безпеки евакуації («жовті лінії»), обмеження щільності та поверховості.

У ДБН щодо вулиць і доріг серед іншого обмежуються парковки на тротуарах і дорогах, встановлюються норми з безпеки облаштування доріг («острівці безпеки», захисні огородження на зупинках громадського транспорту). ДБН щодо шкільних будівель передбачають обов`язкове облаштування інклюзивного простору, впровадження енергоефективних заходів, збільшення площі навчальних класів.

Раніше Парцхаладзе заявляв, що органи місцевого самоврядування повинні до 2019 року розробити історико-архітектурні опорні плани, використання яких дозволить суттєво мінімізувати корупційні прояви при розробці історико-містобудівних обгрунтувань.

Коментарі

Позначки: , , ,