“Європейська Солідарність” закликає президента підписати закон про тимчасові слідчі комісії, – Ірина Геращенко

Новини 08 Жовтня, 2019 102
Ірина Геращенко. Фото 4studio

Ірина Геращенко. Фото 4studio

Фракція політичної партії «Європейська Солідарність» підготувала проект звернення до Венеційської комісії щодо отримання висновків по всім проектам законів про внесення змін до Конституції України і закликає всі фракції парламенту підтримати цей документ. Про це сказала співголова фракції Ірина Геращенко під час погоджувальної ради депутатських фракцій і груп. Повідомляє прес-служба партії “Європейська Солідарність”.

«Я вітаю той крок, що голова Верховної ради пан Разумков підтвердив на одному з ефірів, що всі законопроекти щодо змін до Конституції будуть надіслані до Венеційської комісії. Ми підготували відповідний проект постанови – звернення до «венеціанки», і пропонуємо це проголосувати», – сказала вона.

Співголова фракції також зауважила, що подано новий проект закону про імпічмент, незважаючи на те, що запропоновані ним норми, вже врегульовані законодавством у законі про тимчасові слідчі комісії, який знаходиться на підписі у президента.

«Ми ще раз апелюємо до президента Зеленського з проханням підписати закон про тимчасові слідчі комісії, прийнятий Верховної Радою України. Власне в цьому законі дуже чітко виписана і процедура імпічменту», – наголосила Ірина Геращенко і додала, що процедура вже не передбачає ветування цього закону.

Коментарі

Позначки: ,