“Європейська Солідарність” висуває на посаду віце-спікера Верховної Ради Мустафу Джемілєва

Новини 27 Серпня, 2019 75
мустафа джемілєв

мустафа джемілєв

Парламентська фракція “Європейської Солідарності” висуває на посаду заступника голови Верховної Ради України Мустафу Джемілєва.

Про це заявив представник “ЄС”, народний депутат Артур Герасимов на брифінгу, який транслював телеканалПрямий.

“Зараз друкуються документи. Всі позиції будуть озвучені під час засідання робочої групи в цілому. Чому це важливо? Тому що саме підготовча група голосує і приймає рішення. Тому що підгрупи тільки готують матеріали для прийняття рішень. Хотів би нагадати, що ми пропонували і будемо настоювати на тому, щоб керівником комітету з питань прав людини, деокупації і реінтеграції окупованих територій був Ахтем Чийгоз.

І також сьогодні відбулося засідання фракції політичної партії “Європейська Солідарність”, політичної сили Петра Порошенка. І одноголосно, при одній людині, яка утрималась, ми прийняли рішення на посаду віце-спікера висувати українську легенду – Мустафу Джемілєва. І ця позиція була сьогодні доведена до наших колег. Ми передали письмово, як і обіцяли, це представлення до керівника робочої групи. І сьогодні, я думаю, це може бути винесено на засідання підготовчої групи і може бути прийнято рішення”, – заявив Герасимов.

Він також прокоментував інформацію щодо можливого призначення віце-спікером Ради самовисуванки Ірини Констанкевич.

“Це питайте зараз у представників інших груп і фракцій. Ми прийняли нашою фракцією рішення, як ми і обіцяли. Ми нічого не змінювали. Ми відразу заявили, що ми будемо висувати кандидатуру на посаду віце-спікера. Ми сьогодні, як і обіцяли, провели засідання фракції, було обговорення. І одноголосно, як я сказав, з одним виключенням, бо не голосував сам за себе через… І ми висуваємо на цю позицію Мустафу Джемілєва”, – підкреслив Герасимов.

Коментарі

Позначки: , ,